A hazatérést ajánlotta a német autószalon a munkára jelentkező szír betolakodónak

„Szeretném önnek ajánlani, hogy térjen vissza hazájába, ahol a háborúnak vége van, és ott önre az ország újjáépítéséhez igen sürgős szükség van” – ezt a választ kapta egy szíriai betolakodó élősködő a német autószalontól, ahová munkára jelentkezett. Így van, menjél haza, ott van szükség a munkádra, ne Európában akarj élősködni, kontinensfoglaló!

A MagyarIdők.hu külföldi sajtóforrásokra hivatkozva arról ír, egy 26 éves szíriai férfi munkára jelentkezett nemrégiben a warsteini autószalonba. A vezetés nevében válaszoló illetékes azt írta, a szír férfi nem felel meg a munkahelyi követelményeknek, majd hozzátette, szeretném önnek ajánlani, hogy térjen vissza hazájába, ahol a háborúnak vége van, és ott önre az ország újjáépítéséhez igen sürgős szükség van.

Hírdetés

A Migazin nevű német portál információi szerint a szíriai férfi két évvel ezelőtt menekült Németországba, ahol leérettségizett. A 26 éves illető elmondta, mindent megtett, hogy beilleszkedjen és munkát találjon, de ilyen bánásmódra nem számított. A közösségi hálóra kikerült levél éles reagálásokat váltott ki és igen sok agyalágyult bírálta a válasz “rasszizmusát”. A levél szerzője elismerte hibáját, de ennek ellenére fogalmazványa miatt most következményekkel számolhat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »