A Hazajáró Amerikában: OHIO 2. – Magyar élet Cleveland városában

A Hazajáró Amerikában: OHIO 2. – Magyar élet Cleveland városában

A Hazajáró folytatja észak-amerikai útját a tengerentúli diaszpórában élő magyarok között. Méltányolva az itt lakók mindennapi küzdelmét a fennmaradásért: azt, hogy sokat tesznek az anyanyelv, a hagyomány és a hit megtartásáért.

Ismerős, mára már alaposan elkoptatott gondolat, hogy az “Újvilág”, a lehetőségek hazája, Amerika… Az Újkor eljövetelét is magával hozta a földrész felfedezése. Tudjuk, hogy Amerika mindig is a kalandvágyból, a gazdagodás reményében vagy éppen politikai üldöztetés elől kivándorlók egyik kedvelt célországa volt. De mit keres a stáb a tengerentúlon, a hatalmas Egyesült Államokban? A Hazajáró csapata ezúttal azzal a céllal hagyja el otthonát, a Kárpát-medencét, hogy meglátogassa a több hullámban diaszpórába szakadt honfitársakat. Azokat, akiknek álmaiban nem Amerika, hanem a szülőföld integet vissza.

A csapat első tengerentúli útja az Öt- tó vidékére vezetett. Elámultak a Niagara-vízesés fenséges látványától, megnézték, mi maradt Fairport Harbor magyarságából, majd az egyik legnagyobb magyar közösség hívására, Cleveland-ben folytatják az ismerkedést az itt élő magyarokkal és gondosan őrzött emlékeikkel. A Cuyahoga-völgy Nemzeti Park vízeséseiben gyönyörködve, végül egy nem mindennapi kaland részesei lehetünk, a csapattal együtt kihajózhatunk az Erie-tóra is.

ADÁS:

2019.01.26. (szombat) 15:15 M5

 

Hírdetés

ISMÉTLÉS:

2019.01.27. 19:20 Duna World

2019.01.29. 13:20 M5

2019.01.29. 16:15 Duna World

2019.02.02. 07:15 Duna

 

Körkép.sk/sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »