A haza fogalma is a balliberálisok célkeresztjébe kerül?

A haza fogalma is a balliberálisok célkeresztjébe kerül?

Immár megszokottá válik, hogy világszerte egyre gyakrabban kérdőjeleznek meg olyan alapértékeket, mint amilyen a nemzeti gondolat, a kereszténység, vagy a hagyományos értelemben vett család. Úgy tűnik, legújabban a haza fogalma is felkerül az elavult, megreformálandó értékek listájára, legalábbis a német belügyminiszter szerint, aki kijelentette: „át kell értelmezni” azt.

Németországban a minap komoly vita alakult ki annak kapcsán, hogy az ország szociáldemokrata belügyminisztere, Nancy Faeser, vélhetően egy későn elfogyasztott nehéz vacsora után másnap elgyötörten ébredve azt találta mondani, hogy

Feltehetnénk a kérdést, hogy mit gondoljunk egy olyan politikusról, akinek a jelenlegi helyzetben az ilyen alapfogalmak átértelmezése a legfőbb gondja, de felesleges lenne, hiszen tudjuk, honnan fúj a szél, s hogy ezek a gondolatok nem ezeknek a bábként mozgatott figuráknak az agyában születnek meg.

A nyílt társadalom alatt tágabb értelemben a hagyományos nemzetállami kereteket meghaladó multikulturális társadalmakat értik, olyan társadalmakat, amelyekben többfajta kultúra és identitás keveredik egymással előjogok nélkül. Ebből adódóan a monolitikus nemzetállamokat tekintik a nyílt társadalom legfőbb akadályának, s tartják például a migránsok jogait előrevalóbbnak, mint a nemzeti kisebbségekét.

Hírdetés

S valahol itt keresendő a haza fogalma megreformálásának indítéka is, nevezetesen, hogy a „német haza”, s általában semmilyen „haza” ne legyen úgymond kirekesztő a migránsok áradatával szemben.

mint ahogy az EU a bevándorlók, vagy a különböző, osztódással szaporodó szexuális kisebbségek jogait sokkal fontosabbnak tartja, mint például az őshonos kisebbségekét, melyekre viszont problémák forrásaként tekint.

A világ változik, folyamatosan fejlődik, ám vannak értékek, melyeknek örök érvényűeknek kell(ene) maradniuk, melyeket tiszteletben kell(ene) tartani, máskülönben megbolydul a világ rendje. Sajnos ennek vagyunk tanúi napjainkban, amikor abnormális korszak köszöntött ránk, s félbolondok és totális őrültek irányítanak, miközben a józanul gondolkodók rendre úgy érzik, hogy a forgalommal szemben haladnak…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »