A háttérhatalom csicskaszervezete is beszáll Európa „színesebbé tételéhez” – a célpontban Magyarország

Korlátozó és visszatartó hatása van a menedékkérelem benyújtásával szemben a Magyarország által meghozott menekültügyi intézkedéseknek – áll az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának csütörtökön kiadott országjelentésében.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A világszervezet szerint súlyos kérdéseket vet fel a magyar szabályozás és gyakorlat, amely szembemegy az ország európai és nemzetközi kötelezettségeivel.

Emlékeztetnek: a kerítés felhúzása óta a menedékkérelmeket úgynevezett „tranzitzónákban” lehet benyújtani, ezek körülményei azonban nem felelnek meg az uniós és nemzetközi követelményeknek, a menedékkérők nem részesülnek a megfelelő eljárási biztosítékokban, és nem teljesül a szabad mozgás sem.

A jelentésben szerepel az is, hogy annak ellenére nyilvánította a kormány biztonságos harmadik országgá Szerbiát, Macedóniát és Görögországot, hogy más EU-tagállamok ezt nem tették meg, és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága sem javasolja, hogy oda visszaküldjék a menedékkérőket.

Megjegyzik, hogy Magyarország kriminalizálta az illegális határátlépést, tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatja. Ezeket az ügyeket gyorsított eljárásban tárgyalják, amelynek korrektsége megkérdőjelezhető, és akkor is kiszabnak büntetést, ha az érintett egyébként menedékkérelmet nyújtana be.

hír24


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »