A hatos metró mellett épít lakásokat a Cordia

Négyszáz lakást épít Bukarestben a Cordia, Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztője – jelentette be a Futureal csoporthoz tartozó cég. A megvásárolt, 13 telekből álló, összesen 15,3 ezer négyzetméteres terület egy új fejlesztési csomópontban van, ahol Bukarest új üzleti központja jöhet létre a hamarosan megépülő 6-os metró hatására. A Cordia-lakások az új metróvonal egyik megállója mellett létesülnek, összesen 34 ezer négyzetméteren.

A vállalat krakkói és varsói fejlesztései nemrég elstartoltak, a Cordia Budapesten is nyolc helyszínen, tíz projektben épít lakásokat. A Corvin Sétánnyal számos díjat nyerő vállalat intenzív terjeszkedése révén a régió legnagyobb lakóingatlan-fejlesztőjévé akar válni – közölte Futó Gábor, a cégcsoport alapítója.

A romániai terep nem ismeretlen a társaságnak, mert már ott is több, sikeresen lezárt projektje van. „A környező országok gazdasága nő, a kamatkörnyezet kedvező, a finanszírozási lehetőségek kiválóak. A Cordia nemzetközi terjeszkedésének fő alapja a jelentős kereslet a helyi lakáspiacokon, illetve a célországokban elérhető, kiváló minőségű lakóingatlanok korlátozott száma” – jelentette ki Futó Gábor. A Futureal romániai országigazgatója, Mauricio Meza Gomez a jó helyszínválasztást emelte ki, mert a metróberuházással a tágabb környék a város irodatérképén is fontos hely lesz.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »