A harcias Trumpból mérsékelt lesz?

A harcias Trumpból mérsékelt lesz?

A republikánus párti elnökjelölt, Donald Trump új kampánymenedzsere egy televíziós műsorban vasárnap arra utalt, hogy változhat Trump illegális bevándorlókkal kapcsolatos politikája.

Kellyanne Conway a CNN hírtelevíziónak adott interjújában fejtette ki, hogy – korábbi álláspontjától eltérően – Donald Trump már nem deportálná az összes, mintegy tizenegymillió illegális bevándorlót, aki az Egyesült Államokban él.

Conway azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint Trump szombat délután New Yorkban találkozott a spanyol ajkú közösség egyik szervezetének képviselőivel, akiknek arról beszélt, hogy „humánus és hatékony” módon kívánja kezelni az országban dokumentumok nélkül tartózkodók gondjait. A rendezvényről tudósító hírportál ezt már úgy értelmezte, hogy Trump legalizálná az ott tartózkodók helyzetét. Kellyanne Conway erre reagálva úgy fogalmazott: „ez még döntésre vár”.

A kampánymenedzser mindemellett úgy vélekedett, hogy Trump nem hajtott végre éles fordulatot, s az elnökjelölt „változatlanul a törvényesség híve, tiszteletben tartja azokat az amerikaiakat, akik munkát keresnek, korrekt és emberséges azokkal, akik közöttünk élnek”.

Donald Trump a napokban többször is igyekezett megszólítani a spanyol ajkú, de főleg az afroamerikai közösségeket. Pénteken Michiganben fordult a fekete amerikaiakhoz, szombaton este pedig a virginiai Fredericksburgben tartott nagygyűlésen beszélt erről. „A Republikánus Párt Lincoln pártja, s én azt szeretném, hogy ismét az afroamerikaiak otthona is legyen. Befogadó országot és befogadó pártot akarok” – fogalmazott Trump a szombat esti nagygyűlésen.

Nem mulasztotta el bírálni Virginia állam korábbi kormányzóját, Hillary Clinton alelnökjöltjét, a demokrata párti Tim Kaine szenátort sem. „A kudarcot vallott Tim Kaine kormányzó idején Virginiában több mint kétszeresére nőtt a munkanélküliek száma, és lehetővé vált a tömeges illegális bevándorlás” – mondta Donald Trump. Hozzátette: megválasztása után nem egészen egy hét alatt Kaine négymilliárd dolláros adóemelésre tett javaslatot új adónemek bevezetésével.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »