A Hankook bejelentette a béremelést

A Hankook Tire Magyarország Kft. bejelentette, hogy 2019-ben átlagosan 13,6%-os alapbéremelést hajt végre. A béremelés visszamenőleges hatályú, 2019. január 1-jétől lép életbe – áll a vállalat közleményében. Azt írják, a korábbi kommunikációnak megfelelően az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozók felé.

A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes, igényes munkásszállás elérhetősége is.

Hírdetés

A közlemény azt írja, a 2019-es béremelést az eddigi gyakorlatától eltérően korábban hajtja végre a vállalat. “Mivel a rácalmási gyáregység egy több ezer főt foglalkoztató nemzetközi cégcsoport része, egy ilyen döntés minden esetben hosszú folyamat eredménye. A béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az Üzemi Tanács javaslatait.”

A Hankook dunaújvárosi gyárában ma reggel tartottak a dolgozók kétórás figyelmeztető sztrájkot, mert nem tudtak megegyezni a cég vezetésével a béremelésről és a juttatásokról. A VDSZ 18 százalékost emelést kért, továbbá javasolták a besorolási rendszer és a hűségbónusz rendszer átalakítását, a jubileumi kifizetést, a 13. havi bónuszt, továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára az 5 százalékos pótlékot.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »