A hangszeres zenét hivatott népszerűsíteni a Budapest Music Expo

A hangszeres zenét hivatott népszerűsíteni a Budapest Music Expo

Zene, koncertek, hangszerbemutatók, valamint a legmodernebb fény- és színpadtechnikai eszközök várják az érdeklődőket vasárnap estig a Budapest Music Expón. A program célja, hogy népszerűsítsék a hangszeres zenét. Kelet-Közép-Európa legnagyobb zeneipari kiállításán a világmárkák felvonultatása mellett bárki ingyen zenélhet.

„Most kipróbáltam, ugye, ez egy 2014-es hangszer, azt hiszem, kipróbáltam, van egy különleges orgona benne, ami másokban nincsen, és azt próbálgatom most különböző variációkban. Nagyon tetszik” – mondta Gere Barnabás.

A zongorák mellett gitárok és dobfelszerelés – a hangszereket úgy lehetett kipróbálni, hogy a zenészek nem zavarták egymást. „Temérdek gitáreffektpedál, gitárok, akusztikus effektek, énekeffektek próbálhatók ki, illetve berendeztünk egy színpadot, ahol egy egész zenekar meg tud szólalni, de a kamion köré elhelyeztünk elektromos dobokat, erősítőket, nagyon sok dolog van itt, amit ki lehet próbálni. Teljesen szabadon, fölveszi az ember a fülhallgatót, és lehet élvezni a zenét” – így a Roland East Europe marketingmenedzsere, Sántha Gábor.

A látogatók azt a kezdeményezést is megismerhették, amely zeneszobákat hozna létre oktatási intézményekben. Az első ilyen helyiséget a mozgásjavító intézetbe tervezik.

„Ebben az intézetben óvodások, általános iskolások és középiskolások is járnak. Nagy részük bentlakásos rendszerben és kerekesszékes. Nekik nehezebb lenne megoldani, ha szeretne zenélni, hogy külső helyszínre jusson el, úgyhogy nagyon szeretnénk létrehozni ott egy zeneszobát” – hangsúlyozta Kékkői Zoltán, a Zenezóna Művészeti és Oktatási Alapítvány kuratórium elnöke.

A szervezők azért is népszerűsítik a zenélést, mert kevesen tudnak hangszeren játszani. Emellett a képzettebbeknek minőségi hangszereket is bemutatnak.

„Közel 400 zenei esemény zajlik ezalatt a három alatt, ami lehet hogy Guinness-rekord, de sosem számoltuk, de nem is ez a lényeg, hanem mindenkit, aki ebben a szakmában dolgozik, próbálunk bemutatni az embereknek, hogy érezzék, lássák az emberek, hogy nagyon jó a magyar zenei élet” –  vélekedett a Budapest Music Expo szervezője, Andrásik Remo.

A közönséget koncertekkel is várják, a háromnapos zenei seregszemlén ötvenezer emberre számítanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »