A hangpárbajban nem veszíthetünk Toulouse-ban

A hangpárbajt várhatóan a magyarok nyerik az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjén. Ők tízezer jegyet vettek a meccsre, míg a belga szurkolók csak nyolcezret. A válogatott és Bernd Storck sporttörténelmet írhat, ha a találkozón a magyarok bizonyulnak jobbnak. Magyarország a fájó emlékű 1954-es világbajnokság óta nem nyert meccset kiesés szakaszban.

Az egyik budapesti zenei klub baráti társasága bérelt magánrepülőgéppel utazott Toulouse-ba a magyar–belga nyolcaddöntőre. „Az ötlet onnan jött, hogy Lyonban voltunk egy hotelben a feleségemmel és a kisbabánkkal – ő egyébként az ötödik az öt közül –, és egyszerűen nem tudtunk jegyet foglalni, a rendszer állandóan ledobott minket. Úgy gondoltuk, hogy a baráti körrel már talán meg tudjuk reszkírozni azt, hogy egy saját géppel szurkolói járatot indítsunk” – magyarázta Susszer Zoltán szervező.

A dél-francia településre a hétvégén folyamatosan érkeztek magyar szurkolók. „A városban még nincs olyan sok magyar szurkoló, mint a korábbi meccsek idején Marseille-ben, Bordeaux-ban és Lyonban, de ez természetes, ugyanis csak három napjuk volt a szurkolóknak megszervezni az utazásukat” – tudósított Toulouse-ból Tárkányi Zsolt, a Hír TV munkatársa.

A meccset a helyszínen nézi az egykori válogatott Kabát Péter, aki a szezon végén vonult vissza.

– Szerintem iksz lesz, és tizikkel megyünk tovább.

– Akkor szoros meccset vársz. A portugál meccs tetszett?
– Szerintem szoros meccs lesz, egyértelmű, hiszen a belgák nem rosszak, elég jó a keretük, világsztárokkal vannak tele. Úgy érzem, hogy a mai magyar válogatott mindenképpen esélyes a továbbjutásra.

A toulouse-i nem tartozik a nagy stadionok közé, az arénába harmincötezernél valamivel több néző fér csak be.

Lezárások Budapesten

Budapest különböző pontjain vasárnap este is tömegek nézik majd a meccset kivetítőkön. A rendőrség a bevált forgatókönyv megismétlődésére számít a találkozó után. Hajnali 4 óráig a Nagykörutat és a Deák tér környékét is lezárhatják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »