A gyülekezet fegyverezte le a misén lövöldözőt

Egy ember meghalt, további öt pedig megsebesült egy lövöldözésben egy dél-kaliforniai ázsiai presbiteriánus templom vasárnapi miséjén – közölték a helyi hatóságok. A NBCNews Telex által szemlézett helyszíni beszámolója szerint Orange megyei seriff hivatala azt közölte, a Laguna Woods városában működő gyülekezet tagjai saját maguk kapták el a gyanúsítottat, és vettek el tőle két kézifegyvert, amelyeket a később kiérkező rendvédelmi szerveknek átadtak.

Négy áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, ők mindannyian idős ázsiai amerikaiak, a halálos áldozat kilétéről egyelőre nem adtak ki információt. Ahogy az elkövető személyazonossága sem nyilvános még. Letartóztatták a halálos kimenetelű merénylet elkövetésének és tervezésének vádjával, az esetet lehetséges gyűlölet-bűncselekményként is vizsgálják. A templomban 40 tajvani egyházhoz tartozó ember tartózkodott, amikor a lövöldözés kitört.

Hírdetés

Az ország átellenes végében történt is súlyos gyűlöletbűncselekmény történt szombaton: egy 18 éves elkövető 13 emberrel végzett a New York államban lévő Buffalo szupermarketjében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »