A győri világválogatott visszaadta a pofont a bukarestinek

Legutóbb talán a műkorcsolyázó Tóth Ivett phjongcshangi selejtezőjén ugrasztotta talpra oly hévvel a közönséget az AC/DC együttes Thunderstruck című száma, mint a hétfő esti Győri ETO–CSM Bukarest Bajnokok Ligája párharcán a játékosok bevonulásakor. A 2017-es női kézilabda BL-győztes a 2016-os ellen: az utóbbi évek bármelyikében beillett volna finálénak az összecsapás a sorozat négyes döntőjében. Az „odavágón” a románok legázolták a zöld-fehéreket (28-22), s az ott nyolc gólt szerző Nora Mörk térdszalagszakadása sokkolta társait. Erre tett rá egy lapáttal Ambros Martín edző bejelentése a Vasas elleni mérkőzés után: hat év után nyáron távozik Győrből.

A lelkeket megnyugtató sikerben reménykedtek így az Audi Arénát megtöltő szurkolók. A kőkemény védelmeknek hála 18 perc után 5-4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A négygólos különbség (10-6) végül balkezes átlövő (Mörk) nélkül is meglett a szünetre.

A hazai kapuban Grimsbö a nézőket ámulatba, a románokat kábulatba ejtette, és közel hatvan százalékos hatékonysággal védett, ami szédületes. Eközben a Bukarest két perc alatt három üres kapus gólt kapott, fel is hagytak a hét a hat elleni játékkal hamar (13-10).

A fordulás után a Grimsbö-mágia nyomán nőtt a szakadék (19-13), a sérülésből visszatért Hansen, Görbicz és Tomori is remekelt. A látogatók hét perc után kapust kellett, hogy cseréljenek. De azt Grubisic kapus sem védhette, amikor Görbicz a hatos csücskéről passzolt a túloldali szélső Bódihoz, aki bevágta (22-16). Gulldén, Mehmedovic és Neagu révén közelebb lopózott a vendég csapat, de ez nem sodorta veszélybe a győriek győzelmi reményeit. A meccset a Martín sulykolta brusztolós védekezés döntötte el. 28-24-es sikerével az ETO az 1. csoport éléről várhatja a Ljubljana elleni utolsó középdöntős mérkőzését.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »