A gyomrában próbált meg Ukrajnába csempészni 143 gramm kokaint Bukaresten keresztül egy 27 éves férfi

A gyomrában próbált meg Ukrajnába csempészni 143 gramm kokaint Bukaresten keresztül egy 27 éves férfi

Őrizetbe vettek a bukaresti Henri Coandă repülőtéren egy 27 éves ukrán állampolgárt, aki a gyomrában próbált Brazíliából Ukrajnába csempészni 143 gramm kokaint, 18 kapszulába rejtve.
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a Román Országos Határrendészet (IGPF) tájékoztatása szerint a férfi Brazíliában nyelte le a kokaint tartalmazó kapszulákat, majd Sao Paolóban repülőre szállt, és Barcelonában, majd Bukarestben átszállva tartott Ukrajna felé.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint az Henri Coandă repülőtéren a csomagellenőrzés során semmi törvényelleneset nem észleltek nála, de a határőrök kockázatelemzése nyomán az a döntés született, hogy specifikus átvizsgálásnak vetik alá.

Hírdetés

A határrendészet röntgengépével végzett átvilágításkor 18 kapszulát fedeztek fel a gyomrában.

A férfit rendőri kísérettel kórházba szállították, majd miután a kapszulák távoztak a szervezetéből, azok tartalmát laboratóriumban vizsgálták meg, kiderítve, hogy a férfi 143 gramm kokaint szállított a gyomrában. Az ügyészség a férfi harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezte a bukaresti törvényszéken veszélyes kábítószerek csempészése miatt.

Amennyiben vállalkozása sikerrel jár, az ukrán férfi 500 eurót kapott volna hazájában az őt megbízó bűnszervezettől.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »