A gyilkos fegyverrel szelfizett a barátnőjét megfojtó kanadai lány

A gyilkos fegyverrel szelfizett a barátnőjét megfojtó kanadai lány

Elítéltek gyilkosságért egy kanadai nőt, miután a rendőrség olyan fotókat talált róla és meggyilkolt barátnőjéről, ahol a fotón jól kivehető a gyilkos fegyver.

Csaknem hároméves rejtélyt oldott meg a kanadai rendőrség egy Facebookra feltöltött szelfi tanulmányozása után. A 21 éves Cheyenne Rose Antoine még 2015 márciusában fojtotta meg barátnőjét egy hulladéktárolónál, majd a gyilkos övet ottfelejtve elmenekült a helyszínről.

A gyilkosság előtt pár órával azonban egy olyan képet töltött fel kettejükről a Facebookra, ahol az ominózus öv a derekán díszeleg. Antoine a gyilkosság után közel három évvel, 2018 január 15-én vallotta be tettét, amiért hétéves szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Hírdetés

A két lány állítólag elválaszthatatlan volt. Antoine a gyilkosság után azt a történetet próbálta elhitetni a rendőrséggel, hogy egy házibuliból tartottak egy kocsma felé, mikor a barátnője egy ismeretlen férfival távozott, ő pedig a nagybátyjánál aludt. A rendőrségnek már ekkor gyanús volt a történet, de bizonyítékok híján nem tehettek mást, ismeretlen férfi után indítottak nyomozást.

Miután az öv azonosítása Antoine-ra terelte a gyanút, a rendőrség a közösségi oldal segítségével próbálta feltérképezni a két nő esti útvonalát, de a gyilkos mindenre gondolt: másnap üzenetben érdeklődött a barátnője estéjéről, és nagybátyja segítségével hamis alibit gyártott a rendőrség számára.

A bíróságon kiderült, hogy az elítélt fiatalt kiskorában többször bántalmazták a gyermekotthonban, és barátnője megfojtása előtt feljelentést akart tenni a rendőrségen. A bíró ezt nem tekintette enyhítő körülménynek, de azt tanácsolta az elítéltnek, hogy úgy adózhat egykori barátnője emléke előtt, ha a büntetés letöltése után megváltoztatja életét.

(Híradó – BBC nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »