A gyermekotthonok lakóit köszöntötte a Mikulás és az államfő az elnöki palotában

A gyermekotthonok lakóit köszöntötte a Mikulás és az államfő az elnöki palotában

Öt gyermekotthon mintegy kétszáz gyermekét köszöntötte szerdán Andrej Kiska államfő. A Hodzsa téri Grassalkovich-palotában Mikulás napja alkalmából ismét ajándékosztásra került sor a varannói, a körmöcbányai, az illavai, az ifjúságfalvai (Komáromi járás), valamint a holicsi gyermekotthon lakói között.

A karácsony a családról szól, valamint arról, hogy a legközelebbi hozzátartozóinkkal legyünk. Amikor hallom, hogy milyen sok gyermek van az otthonokban, nagyon elszomorodom. Éppen azokban a pillanatokban, amikor nekünk alkalmunk van arra, hogy a szeretteinkkel leülhessünk, akkor kellene azokra gondolnunk, akiknek nincs ilyen szerencséjük” – mondta az államfő.

Kiska szerint az államfői munkakörének legszebb pillanatai közé tartozik az, amikor gyermekeket fogadhat az elnöki palotában. “Itt, ebben a helyiségben egész évben államfőket, miniszterelnököket, jelentős hazai vagy külföldi politikusokat fogadok. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy most a legértékesebbeket, a gyerekeket köszönthetem az elnöki palotában” – jelentette ki az államfő.

A kis látogatók közé természetesen ellátogatott a Mikulás kísérőivel, az angyallal és az ördöggel együtt, hogy csomaggal ajándékozza meg az elnöki palota legkisebb látogatóit.

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »