A gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának csökkentését szorgalmazza a Jobbik

A gyermekneveléshez szükséges eszközök áfájának csökkentését szorgalmazza a Jobbik

A gyermekneveléshez szükséges mindennapi cikkek áfájának öt százalékra csökkentését, majd eltörlését szorgalmazta pénteki  sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A jobboldali konzervatív párt politikusa szerint a korábbi, részleges áfa-csökkentések során a kereskedők lenyelték a különbözetet, ezért az árakat figyelő monitoring rendszert hoznának létre.

Hozzátette, az általa felvetett változás kevesebbe kerülne, mint a kormányzati kommunikációra költött évi százmilliárd forint,

“ennyiből lehetne a magyar családok mindennapi életminőségét érezhetően javítani”.

Hírdetés

Jelen pillanatban a legsúlyosabban adóztatott tevékenység, ha úgy tetszik, büntetett tevékenység Magyarországon a gyermeknevelés – jelentette ki az ellenzéki politikus, akinek megfogalmazása szerint “a gyermeknevelést szénné adóztatják Magyarországon”.

Z. Kárpát Dániel jelezte: a Jobbik bérlakás-programja előnybe hozná a gyermekeket nevelő családokat is, hangsúlyozva: a kormányzat családpolitikája – amelynek több elemét pártja is támogatja – jellemzően a felső középosztálytól fölfelé nyújt kedvezményeket.

A Jobbik viszont a teljes társadalmi spektrum számára is megoldásokat kíván nyújtani

– hangsúlyozta.  A politikus szerint  Magyarországon katasztrofális méreteket ölt a népességfogyás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »