A gyermekeket védik a kereszténydemokraták

A gyermekeket védik a kereszténydemokraták

A gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el. gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el a legsúlyosabb bűncselekmények.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az extremitás azzal vádolta a kormányoldalt kedden napirend előtt az Országgyűlésben, hogy összemossa a pedofil bűncselekményeket a mássággal, a homoszexualitással, ezért közölték, hogy frakcióik bojkottálják a parlamenti ülést.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint az ellenzéki pártok egymással feltűnési versenyben vannak, mert érdemi mondandójuk nincsen.
   
Az államtitkár szerint a gyermekek védelme a pedofilellenes javaslat célja, amelynek értelmében szigorodik a Btk., emelkednek a büntetési tételek, és nem évülnek el a legsúlyosabb bűncselekmények. Ön melyiket nem támogatja? – fordult a Szabó Tímea felé. Hangsúlyozta: a gyermekek védelme az állam alaptörvényből fakadó kötelessége.
   
Kijelentette: ha az ellenzék továbbra is a provokációk politikáját folytatja, akkor a kormányoldal állni fogja a vitát. „Nem tudnak annyi gyűlöletet szórni ránk, hogy ne legyen erősebb a kötődésünk ahhoz a helyhez, ahová születtünk” – fogalmazott.

Hiteltelen az ellenzék zöldbuzgalma
  

Schanda Tamás, az ITM államtitkára azt mondta: a nemzeti-polgári oldalnak fontos a közös környezeti örökség megvédése, az LMP ugyanakkor szerinte hiteltelen ebben az ügyben, mert bár zöld pártként definiálja magát, mégsem támogatta a kormány környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedéseit, hanem „beállt a baloldali kórusba tisztán politikai megfontolásból”.

 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
   
Bírálta a budapesti városvezetést is, amiért a fővárosban „beton beton hátán van” és még a „szimbolikus erejű lánchídi körfogalom” virágágyását is felöntötték betonnal. Biciklisávokat festenek fel oda, ahol nincsenek biciklisek, ezzel óriási dugókat okoznak, elviselhetetlenné téve a budapestiek életét – mondta.

KDNP: 2778 milliárd forint jut családtámogatásra

Harrach Péter (KDNP) felszólalásában a család fontosságáról beszélt, melyet a nemzet jövőjének biztosítékaként említett. Hangsúlyozta: jövőre Magyarországon 2778 milliárd forint jut családtámogatásra, közel félmilliárddal több, mint idén. Ez a GDP öt százalékát teszi ki.

 

Hírdetés

Harrach Péter, a KDNP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Rámutatott: az ellenzék a segély típusú családi pótlékot favorizálja, míg a kormánypártok a családi adókedvezményt, egy munkajövedelemhez kötött támogatást tartják fontosnak. Az adókedvezmény tíz év alatt több mint háromezer milliárd forintot hagyott a családoknál – mondta.

   
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a tavaszi ülésszak utolsó napján elhangzott ellenzéki felszólalóktól hiányolta a járvány legyőzéséért dolgozóknak mondott köszönetet.

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
   
A pedofilellenes törvénycsomagról úgy fogalmazott: egyrészt hatékonyabban védi a gyermekeket a pedofil bűnelkövetőktől, másrészről rögzíti, hogy a nevelés a szülők dolga, és ebbe más – például Soros György által támogatott szervezetek – ne szóljanak bele. A szülőknek van joga gyermekük nevelését meghatározni – jelentette ki Rétvári Bence.

A polgári törvénykönyvről (Ptk.) szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló törvény módosításának vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden, majd áttért a 2021-es költségvetés módosítására.

A Ptk. módosítása – Államtitkár: az egyetemek jövője Magyarország jövője

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára expozéjában hangsúlyozta: az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetstratégiai programja az egyetemek megújítása.
   
Kifejtette: csak azok az egyetemek lehetnek sikeresek, amelyek képesek versenyképes tudást átadni a fiataloknak. Az egyetemek fejlesztésébe fektetni nemcsak lehetőség, hanem erkölcsi kötelesség – jelentette ki.
   
Úgy vélte, az egyetemek megújításában a közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak kiemelkedő szerepük van, ezért fontos megkönnyíteni a magáncégek együttműködését velük, hogy a vállalkozások is aktív közreműködői lehessenek a felsőoktatás megújításának. Ösztönözni kell a vagyonkezelő alapítványok és a magáncégek együttműködését a felsőoktatás versenyképességének növelése érdekében – vélekedett.
   

KDNP: fontosak a vagyonkezelők

Vejkey Imre (KDNP) azt hangsúlyozta: a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok függetlenek a kormánytól, szerepük kiemelt a magyar jogrendben, működésük stabilitása pedig élenjáró cél, hiszen nemzetünk megmaradását és a közjó megvalósulását segítik elő.
   
Hozzátette: a saját kezdeményezésű vagyonjuttatás akadályainak lebontásával hatékonyabbá válnak a versenyképességet előmozdító egyetemi-vállalati együttműködések.

Államtitkár: a magánpénz közcélt szolgál

Az összevont vita lezárása után Schanda Tamás hangsúlyozta: nem köz-, hanem magánpénzről szól a javaslat, ha azzal közcélt szolgálnak is.
 
Megjegyezte: a Jobbik vezérszónokának felszólalásában számos tévedést fedezett fel, ha ezeket nem sikerült eloszlatnia, akkor sajnálja, „hogy a baloldali Jobbik nem támogatja a magyar fiatalok ügyét”.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »