A gravitáció hit és nézőpont kérdése?

A gravitáció hit és nézőpont kérdése?

Nem egy könnyed téma, de sajnos beszélni kell arról, hogy az álhírek és a félinformációk hosszú távon nagy károkat tudnak okozni a társadalmon belül. Az álhírek mindig is jelen voltak, és jókat szoktunk rajtuk mosolyogni, ám egy járványhelyzetben egyáltalán nem mindegy, hogyan kezeljük a fals információkat. Különösen akkor, amikor az embereket oltásra kellene buzdítani, szárnyra kapnak az oltásellenes dezinformációk.

Van, hogy az ember hajlamos bedőlni a furcsaságoknak. A járvány miatt teljesen felborult az életünk, már lassan azt sem tudjuk, mi a valóság. Ez még érthető is. A zűrzavaros időszakban az összeesküvés-elméletek terjedése sokkal intenzívebb.

A káoszban sokan próbálják felhívni magukra a figyelmet. Ilyenkor hirtelen mindenki jogász, virológus, biológus, megmondóember, a véleménye pedig szent és sérthetetlen.

Vajon mennyire kell komolyan venni az emberek véleményét akkor, ha az csak feltételezés és tagadja a valóságot?

Itt egy nagyon fontos filozófiai probléma merül fel, ugyanis sokan hajlamosak összekeverni a véleményt a puszta tényekkel és a valósággal. Félreértés ne essék, a szabad világban a vélemény nagyon fontos, sőt kívánatos cél, hogy az embernek legyen véleménye és megkötés nélkül elmondhassa álláspontját a témáról.

Sokszor azonban elfelejtjük azt az örök szabályt, hogy először vannak a tények, s azután jöhet a vélemény.

Ha a vélemény megalapozott, és érvekkel alátámasztott, akkor gondolkodásra serkenti az embereket. Persze vannak esetek, amikor a tények ismeretében is átcsap a vélemény fantáziába és találgatásokba, és sajnos van, amikor ezt valaki önös célokra használja fel, hogy a tömeget manipulálhassa. Nagyon jó példa erre az alábbi dalocska: (Saténové ruky – Gravitácia).

Hírdetés

Manapság mindent meg lehet kérdőjelezni. Önök már eljátszottak azzal a gondolattal, hogy a gravitáció is csak kitaláció? Ez is csak nézőpont és hit kérdése, mint minden más? Ha szellemesek akarunk lenni és jó a fantáziánk, akkor egy jó sci-fi filmet lehetne ebből csinálni. A Földön rengeteg ember él, és biztos léteznek olyanok is, akik máshogy képzelik el az életet.

Tényleg abszurdum azt hinni, hogy valakik a távolból manipulálnak minket? Összeérnek a szálak és logikusan le lehet mindent vezetni? Adja magát az eseménysor, pont úgy, mint a mi kis dalocskánkban, miszerint a gravitációt azért erőltetik ránk máshonnan, mert káoszt és konfliktust akarnak szítani a hazánkban. Mivel ők erőltetik ránk a saját gravitációjukat, ez magával hordoz mindenféle betegségeket, márpedig ez nem a mi gravitációnk, ezért nem a mi kultúránk része. Ebből pedig az következik, hogy jogunk van népszavazással eldönteni, akarunk-e gravitációt! Ha a nép, a többség ezt akarja, akkor nem szabad figyelmen kívül hagyni az ő véleményüket! Miféle demokrácia vagyunk mi, hogy az elitek és a politikusok döntenek a fejünk felett, a jónépet pedig cserben hagyják?

Ó, hát hogyne, a manipulatív és befolyásos politikusok természetesen nem hagyják cserben a „népet”, sőt még inkább buzdítják azokat, akik lázadni szeretnének. Elhitetik mindenféle szólamokkal, hogy ez a demokrácia.

Valami hasonló történt akkor is, amikor a tömeg a parlament előtt tüntetett és mindenféle abszurd dolgokat skandáltak a chipek beültetésétől kezdve a pápa sátanista tervéig, miszerint a vakcinázás miatt hal ki az emberiség, és így akarják ritkítani a lakosságot.

Sajnos a szélsőséges politikusok kihasználják a lehetőséget, és a káoszban hamis utat mutatnak azoknak, akik valamilyen oknál fogva félreértelmezik a világ folyamatait. Az abszurd összeesküvés-elméleteket tehát nem szabad lebecsülni, nagyon is fontos észérvekkel és tényekkel megcáfolni azokat.

Ellenkező esetben a tehetséges és veszélyes tervekben mesterkedő politikusok tömegeket manipulálnak majd. És ha a dühös tömeg erőre kap, azt bizony nehéz lesz megállítani.

A düh és a felszínre tört társadalmi frusztráció könnyen tönkrevághat mindenféle társadalmat. Mi lehet a megoldás és az ellenszer? Türelem, és az észérvek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »