A Google térképén is tervezhet a Volánbusszal

A Google térképén is tervezhet a Volánbusszal

Kezdetben csak tervezett, később már valós idejű menetrendi adatokkal.

Megérkeztek a Google-térképre a Volánbusz Zrt. vidéki városi menetrendjei – jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Vitézy Dávid azt írta, szombattól fokozatosan jelennek meg a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google-térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal.

Így könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azokon a településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást: az ország majdnem 70 városában, többek között Győrben, Egerben, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szekszárdon, Nagykanizsán, Sopronban, Siófokon, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Szolnokon, Salgótarjánban, Ózdon, Esztergomban – jelezte az államtitkár.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,

Hírdetés

onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül – emelte ki.

A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni, a fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást – tette hozzá.

„Egy évtizeddel ezelőtt a BKK a vezetésemmel elsőként tette az utazástervezők számára nyílttá és elérhetővé a GTFS menetrendi adatait, amit aztán néhány évvel később a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi menetrendjeivel is követtünk. Mától ez a tájékozódási lehetőség fokozatosan kibővül azon települések helyi menetrendjeivel, amelyeken a Volánbusz végzi a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatást” – fogalmazott az államtitkár.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »