A Goldman Sachs lefújná a riadót a piacokon

A Goldman Sachs lefújná a riadót a piacokon

A Goldman Sachs befektetési bank hangsúlyozza, hogy az amerikai tőzsdepánik eltúlzott, és Amerikában sokkal inkább optimizmusra van ok, mint pesszimizmusra.

A Goldman Sachs befektetési bank az amerikai tőzsdepánik dacára továbbra is a „riadó lefújása” mellett foglal állást. A tőzsdei összeomlástól való félelmek a Goldman elemzői szerint egyszerűen „eltúlzottak”. A pesszimizmussal szemben inkább optimizmusra van okunk – mondják. A pénzintézet állásfoglalását a német finanzen.net online üzleti napilap közölte kedden.

Hírdetés

A gyorsuló GDP-növekedés, a gyenge amerikai dollár és az emelkedő nyersanyagárak hajtották 2018 januárjában az amerikai tőzsdét. A befektetési bank szerint ezek a tényezők továbbra is növelhetik a vállalati nyereségeket és így megtámasztják a piacokat.

Az amerikai részvénypiacon ezidáig képződött árfolyamnyereség, a főleg az adóreform következtében növekvő EPS-eket (egy részvényre jutó eredmény) tükrözi és nem túlértékelés következménye, mint a 2000-es dotcom buborék idején volt.

Az árfolyamnyereség tehát szilárd alapokon nyugszik. Mindazonáltal a Goldman Sachs óvatosságra is int. Az árfolyamok alakulásának optimista értékelése 2018-ra vonatkozóan elszakadhat a tényleges eredményektől – figyelmeztetnek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »