A gazdasági miniszter szerint lesz elég energiahordozó az országban

A gazdasági miniszter szerint lesz elég energiahordozó az országban

Karel Hirman gazdasági miniszter keddi találkozójukon biztosította Zuzana Čaputová államfőt, hogy lesz elég energiahordozó az országban, az árakat pedig a lakosság, az intézmények, a kisvállalkozók és a nagyfogyasztók számára is úgy szabják meg, hogy ne legyenek gondjaik. Megbeszélésükről a közösségi hálón tájékoztatott az államfő.

„Karel Hirman gazdasági miniszterrel azokról az intézkedésekről beszéltünk, amelyekkel a kormány mérsékelni akarja az energetikai válság hatásait. A miniszter több lehetséges forgatókönyvről is beszámolt, a helyzet attól is függ, hogy hogyan alakul a közös európai megoldás” – közölte az államfő.

„Arra kértem a miniszter urat, hogy ne hagyják hosszú időre bizonytalanságban se a lakosságot, se a cégeket, és tájékoztassanak a várhatóan kialakuló lehetséges helyzetekről és a megoldásokról” – tette hozzá az államfő.

Hírdetés

Čaputová azt is fontosnak nevezte, hogy a kormány tagjai egységes álláspontra helyezkedjenek és világosan tájékoztassák a lakosságot ezekben a kérdésekben, mert a bizonytalanság csak növeli az aggodalmakat.

Az államfő a külpolitika terén is egyeztetésről állapodott meg Hirmannal, mivel itt is több lehetőség van az energetikai együttműködésre számos állammal. „Erről is tárgyalni fogok a 13 uniós államfő csütörtöki máltai találkozóján” – tette hozzá Čaputová.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »