A gazdáknak járó kárpótlások kifizetésének megsürgetését kéri Ciolacu a kormánytól

Katasztrófa történt idén a romániai mezőgazdaságban, jelentősen elmarad a termés az elmúlt években jegyzettől, és a gazdáknak pénzre van szükségük – véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, a kárpótlások mielőbbi folyósítását kérve a kormánytól.

Marcel Ciolacu egy vasárnapi Facebook-bejegyzésben azt írja, az elmúlt három évben több növény esetében is az Európai Unió élvonalában állt Románia a termés mennyiségét illetően, idén azonban ezek mindegyikéből felére csökkent a betakarított mennyiség, a gazdák többségének pedig nincs pénze az őszi munkálatokra.

„A Nemzeti Liberális Pártnak meg kell értenie, Románia nem engedhet meg magának még egy kudarcos évet a mezőgazdaságban. Hagyják a szövegelést, és sürgessék meg a kárpótlások kifizetését. Ugyanakkor finanszírozniuk kell minden olyan, a mezőgazdaság és a gazdák támogatását célzó programot, amelyet a PSD-kormány vezetett be, a jelenlegi kabinet pedig tönkretett” – fogalmaz Ciolacu.

Hírdetés

A PSD elnöke ugyanakkor arra buzdítja az állampolgárokat, hogy vásároljanak hazai termékeket, támogassák a romániai termelőket.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »