A Galaccal lett teljes a Mol Liga mezőnye

 Csatlakozhat a hazai bajnok Galaci Dunărea felnőtt férfi jégkorongcsapata a Mol Liga mezőnyéhez, ezért a 2016–2017-es szezont három romániai csapattal szervezik meg – szavazták meg hétvégén a határon átívelő, román–magyar pontvadászat irányítói.

MOL-Liga-arany_b

A Magyar Jégkorongszövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint a tavalyi kilenc részvevő klub – köztük a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub – minden kötelezettségének eleget tett az induláshoz, mint ahogyan a moldvai együttes is megfelelt a követelményeknek.

Mihai Brandabur, a klub elnöke megköszönte a kapott támogatást és ígéretet tett arra, hogy „nem fogják rontani a sorozat színvonalát”. „A játékosaink nyolcvan százalékával már megegyeztünk, még a légiósok szerződéseit kell véglegesítenünk. Jelenleg egy szlovák edzővel is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk. Szerintem nagyon fontos, hogy részt vehetünk majd a Mol Ligában, mert ezzel nem csak a helyi, hanem a romániai jégkorongozás minőségét is javítani tudjuk” – fogalmazott a sportvezető.

Az érintettek a mezőny bővítésével kapcsolatban a legnagyobb problémát az utazási költségek megnövekedésében látták, így a Galac felvételét is csak azzal a feltétellel szavazták meg, hogy a pluszkiadást független forrásokból finanszírozzák majd a mezőny többi tagjának. Mint kiderült, Belgrád és Zágráb is érdeklődést mutat a Mol Liga iránt, ez utóbbira még az elkövetkező két hétben visszatérnek a tagszervezetek.

A jégkorongszövetség beszámolója szerint a ligatagok egyhangúlag megszavazták, hogy a 2016–2017-es szezontól átveszik a IIHF rendezvényein alkalmazott hosszabbításszabályt, az átigazolási időszak végét pedig az alapszakasz utolsó játéknapjában határozták meg. A légiósok szerepeltetése egyelőre nem változik.

Ami tehát most biztos, hogy jövőre a címvédő Miskolci DVTK Jegesmedvék mellett a Debrecen, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Székesfehérvári Titánok, a Ferencváros és a Budapesti MAC lesznek a Mol Liga magyarországi részvevői, míg Romániából a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub és a Galaci Dunărea korcsolyázik ki a jégre. A menetrendről később döntetnek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »