A fürdőhelyeket és tavakat látogató hazai polgárok ötödénél egészségügyi problémák jelentkeztek

A fürdőhelyeket és tavakat látogató hazai polgárok ötödénél egészségügyi problémák jelentkeztek

Nyitókép: zdravoteka.sk

A fürdőhelyeket és tavakat látogatók ötödénél (21%) egészségügyi problémák jelentkeztek fürdés után – derült ki a Szlovák Közegészségügyi Hivatal felmérésből.

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal által meghirdetett felmérésbe 2018. július 27. és 2020. január 8. között 222 adatközlő kapcsolódott be, a hivatal pedig továbbra is arra kéri a polgárokat, hogy töltsék ki a névtelen kérdőívüket, hogy ezzel is segítsék a szakembereket a nem megfelelő vízminőséggel rendelkező helyek azonosításában.

Elsősorban bőrbetegségek jelentkeztek

Hírdetés

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal az eddigi adatok alapján megállapította, hogy a válaszadók 59%-a a természetes vízfelületek meglátogatása előtt nem ellenőrizete le azt, hogy a víz alkalmas-e fürdésre. Emellett a megkérdezetteknek az 54%-a úgy nyilatkozott, hogy fürdés közben figyelmetlenségből beleivott a medence vagy a tó vizébe.

A fürdés után jelentkező egészségügyi problémák közül elsősorban bőrbetegségek (45%), emésztőrendszeri (22%), illetve az urológiai és nőgyógyászati problémák (14%) jelentkeztek.

Míg a felmérésben résztvevők 24%-a nem volt elégedett a víz minőségével, addig az adatközlők 40%-a igen. A fürdőhely felszereltségével kapcsolatos hiányosságokat (használhatatlan toalett, nem elegendő tisztaság, úszómester hiánya stb.) a látogatók 36%-a észrevételezte.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »