A független jelölt nyert az érpataki időközi polgármester-választáson

A független Nagy Imre Attilánét választották meg Érpatak vezetőjének a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község jegyzője az MTI-vel.

Kardos Csaba tájékoztatása szerint a 955 érvényesen leadott szavazatból az új polgármester 689 szavazatot szerzett meg, kihívója, az Érpatakot eddig vezető független Orosz Mihály Zoltán pedig 266 voksot kapott.

Bűnügy és baleset MN Feljelentette az érpataki polgármestert a Jobbik képviselője Egyed Zsolt azt írta, a videóban látszik, hogy a kutyák szenvednek a kötél által okozott fájdalomtól.

Hírdetés

A választáson mintegy 1300 választásra jogosult szavazhatott, a részvételi arány csaknem hetven százalékos volt – tette hozzá a jegyző.

A községben képviselő-választást is tartottak, a hat képviselői helyért tizenhat jelölt indult.

Az időközi voksolást azért kellett megtartani mert a képviselő-testület 2017. december 19-én feloszlatta magát.

Vasárnap délután egyébként a volt polgármester, Orosz Mihály Zoltán összetűzésbe keveredett az érpataki helyzettel foglalkozó Tódor Jánossal, Móricz Csabával és Hain Ferenccel. A videokamerákkal rögzített eset dulakodásba fulladt, majd a rendőrök is a helyszínre érkeztek, hogy szétválasszák a feleket – írja a 444.hu.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »