A Fradi-pályán koncertezik a Depeche Mode

A Fradi-pályán koncertezik a Depeche Mode

Jövő tavasszal, pontosan május 22-én Budapesten is fellép majd a négy év után új albummal jelentkező Depeche Mode – derült ki a zenekar Facebook-oldalán közzétett turnébejelentő posztból. Az egyébként harminckét állomásból álló, kizárólag európai helyszíneket érintő koncertsorozatról tegnap az amerikai Rolling Stone magazin is írt. A turné apropója egyébként az, hogy 2017 tavaszán jelenik meg a veterán brit csapat tizennegyedik stúdiólemeze Spirit címmel.

– Egy teljesen új csapattal dolgozunk a legújabb anyagon, James Ford producer pedig hatalmas segítség, őrülten jó felvételekben rögzíti mindazt, amit érzünk – mesélt az előkészületekről Dave Gahan frontember. Martin Gore pedig arról beszélt, hogy a koncertek bevételét a charity:water nevű segélyszervezetnek ajánlják fel, amelynek célja, hogy a Földön mindenki megfelelően tiszta ivóvízhez tudjon hozzájutni. Ezzel kapcsolatban a gitáros azt is elárulta: legutóbbi turnéjuk alatt a rajongók jegybevételeiből 1,4 millió dollárt sikerült már a szervezetnek összegyűjteniük, amelyből Kenyába, Etiópiába, illetve Ruandába vittek ivóvizet.

A Depeche Mode a tervek szerint egyébként a Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában lép majd fel. A koncertre jegyek október 21-én 10 órától kaphatóak a livenation.hu honlapon keresztül.

A banda amúgy november 11-én egy videogyűjteményt is megjelentet, amely tartalmazza majd a csapat teljes klipanyagát 1981 és 2013 között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »