A Fradi a mumusánál kezdi ma a 2022-es futballévet

A Fradi a mumusánál kezdi ma a 2022-es futballévet

Ma este, a felcsúti Pancho Arénában, a 2020–2021-es idény első két helyezettjének rangadójával megkezdődik az OTP Bank Liga 2022-es mérkőzéseinek sora. A Ferencváros 2015 óta nyeretlen bajnoki találkozón a Puskás Akadémia vendégeként.

A címvédő zöld-fehérek nemzetközi kupaszereplése miatt a 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen mutatkozik be hivatalos találkozón a Fradi új edzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov. A legutóbbi külföldi állomáshelyén, a varsói Legiánál az első adandó alkalommal bajnoki címet nyerő edző nem tudja a legerősebb csapatát pályára küldeni, mivel az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő három játékosával, a tunéziai Aïssa Laidounival, valamint a marokkói Mmaee fivérekkel, Ryannal és Samival még csak nem is találkozott személyesen. Biztos, hogy ők hárman még a hétvégi, Újpest elleni derbin sem állnak majd rendelkezésre.

A Ferencváros egyébként – eddig, hiszen még tart az átigazolási időszak – egy játékossal erősített a télen. A nigériai Fortune Akpan Bassey előző ősszel a cseh bajnokság harmadik legjobb góllövője volt, a Dynamo České Budějovice mezét viselve. Visszatért a poznani kölcsönadásából Roko Baturina.

A Puskás Akadémia kerete sem változott sokat, Mohamed Mezgrani érkezett a Honvédtól. A klub visszavett két kölcsönjátékost, Skribek Alent és Tamás Nándort. Különösen előbbi játszott jól ősszel, alapembere volt a ZTE-nek.

A Ferencvároson kívül az Újpest is új edzővel vág majd a tavasznak, Michael Oenning helyett immár a szerb Milos Kruscsics irányítja a szakmai munkát. A legutóbb a CSZKA Szófiánál, Bulgáriában dolgozó edző nem számíthat a Törökországba elengedett Junior Tallóra. Stieber Zoltán, aki másfél idény alatt csak 24 bajnoki mérkőzést játszott a liláknál, az MTK-ba igazolt. Egyébként az Újpest szerződtette a legnevesebb játékost külföldről a mostani átigazolási időszakban, Märten Kuusk az észt válogatott csapatkapitány-helyettese.

A Fehérvár is igyekezett erősíteni, a korábban a BL-ben is szereplő, ukrán Bohdan Lednev, és Szabics Imre korábbi játékosa, a Törökországból megszerzett, osztrák Peter Zulj a két igazi új szerzemény. Evandro és Géresi Krisztián kölkcsönadásból tért vissza. Ugyanakkor nyilvánvalóan veszteséget jelent majd az Eb-szereplő Viszar Muszliu távozása.

A Bp. Honvéd egy ukrán és egy szerb játékost vett, Olekszandr Petruszenkót és Marko Petkovicsot. Utóbbi a Topolyából jött (ahonnan korábban Nenad Lukics is), egyébként korábban éveken keresztül a Crvena zvezda, majd a Szpartak Moszkva védője is volt. 2015-ben szerepelt a szerb válogatottban is.

Az MTK igazolta talán a legtöbb azonnal bevethető játékost, Futács Márkó, Stieber Zoltán, Szakály Dénes, Szépe János, Sztefan Szpirovszki, Szlobodan Rajkovics, Andrej Kadlec és Branislav Sluka személyében. Távozott a légiósok közül Tiago Ferreira, Szrdjan Dimitrov és Nikolai Alho.

Viszonylag sok új játékos került Mezőkövesdre (Babati Benjámin, Patrick Ikenne-King, az albán Amir Bilali és Kamer Qaka, a horvát Andrej Lukić és a cseh Denis Granečný) és Gyirmótra (a szlovák Denis Ventura a fehérorosz Vlagyiszlav Klimovics, a holland Gino van Kessel és az észak-macedón Matej Cvetanovszki.) A második helyezett Kisvárda megszerezte a lengyel Rafał Makowskit és a kárpátaljai Mihajlo Hortát.

Hírdetés

A DVSC ugyancsak észak-macedón játékost szerzett, Dorian Babunszkit. A ZTE Mocsi Attilát megvette, s kölcsönvett három magyar és két horvát futballistát, Halmai Ádámot, Posztobányi Patrikot, Zsóri Dánielt, Šime Gržant és Mihael Reberniket. A Paks játékoskerete szinte változatlan maradt.

Az OTP Bank Liga e heti programja

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Csütörtök

  • Puskás Akadémia FC–Ferencvárosi TC 18.30

18. forduló:

Szombat:

  • Paksi FC–ZTE FC 14.30
  • Debreceni VSC–Kisvárda Master Good 17.00
  • Budapest Honvéd–Gyirmót FC Győr 19.30

Vasárnap

  • Puskás Akadémia FC–MOL Fehérvár FC 13.00
  • Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 15.15
  • Újpest FC–Ferencvárosi TC 20.00

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »