A Fradi 0-2-ről kapaszkodott vissza a derbin

A Fradi 0-2-ről kapaszkodott vissza a derbin

A labdarúgó NB I 32. fordulójában 2-2-re végzett a Groupama Arénában az Újpest és a Ferencváros. A lilák 2-0-ra elhúztak, de a Fradi nem adta fel, és egyenlített a második félidőben.

A Ferencváros-Újpest mindig derbinek számít, ez alól még az sem jelent kivételt, ha az egyik fél utcahosszal megnyerte már a bajnokságot a meccset megelőzően. A Fradi hetekkel ezelőtt – debreceni vereséggel – megünnepelte a bajnoki címet, így gyakorlatilag a találkozó presztízse maradt számára motivációként. A lilák egy esetleges győzelemmel nyitva hagyták volna maguk számára a lehetőséget, hogy az utolsó fordulóban rástartoljanak a negyedik helyre. Ennek fényében talán nem csoda, hogy messze nem volt telt ház a Groupama Arénában, a vendégszektort is legfeljebb félig töltötték meg az újpesti fanatikusok.

Az első percek lila-fehér rohamokkal teltek, melyek hamar eredményre is vezettek: a 6. percben Cseke pöckölt a meglepően üresen maradt Andricshoz, aki 10 méterről középről szépen tekerte el a labdát Dibusz mellett (0-1). A Fradi ocsúdott ugyan, de az irányítást nem tudta átvenni, sőt. Az Újpest simán megetette a Fradi bal oldali védőit, a beívelésre pedig Lencse érkezett az ötösnél, és már kettővel mentek a vendégek.

Varga Roland postafordultával válaszolt: a zöld-fehérek akciója is a bal oldalon futott, de a gólhoz szükség volt Balajcza Szabolcs kapitális hibájára is. A hálóőr valószínűleg még most is azon agyal, hogyan sikerült ennyire aláfutnia egy nem túl nehéznek tűnő beadásra (1-2). Vargának még csak fel sem kellett ugrania fejelni a beívelésnél.

A szünetben alapos fejmosást tarthatott Thomas Doll, a Ferencváros jóval aktívabban támadott a második 45 percben. Nem telt el tíz perc sem, és egyenlítettek a hazaiak: Hajnal bal oldali szabadrúgását Leandro csúsztatta volna a kapuba de végül Litauszkiról került a hálóba a labda, ez persze nem izgatta túlzottan az Üllői út talpra szökkenő népét (2-2).

A hátralévő időben a tartalékosan – Csekével, Sankoviccsal – felálló Újpest ügyesen tartotta az eredményt, ami azt jelenti, hogy a decemberi győzelem után ezúttal sem kell lógó orral távozniuk a Groupama Arénából.

A csapatok bemelegítettek a 2 hét múlva ugyanitt, ugyanezzel a párosítással sorra kerülő Magyar Kupa döntőre.

LABDARÚGÓ NB I

32. FORDULÓ

FTC-Újpest 2–2 (Varga R. 42., Litauszki 53. öngól, ill. Andrics 6., Lencse 40.)
Groupama Aréna


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »