A fővárosi támogatás csökkentése miatt tiltakoztak Fischerék

A fővárosi támogatás csökkentése miatt tiltakoztak Fischerék

A fővárosi támogatás csökkentése miatt tiltakozott a Budapesti Fesztiválzenekar a budapesti Vörösmarty téren. Az eseményen több százan vettek részt. Fővárosi Közgyűlés a múlt héten döntött úgy, hogy a főváros az eddigi 260 millió forint helyett 60 millió forintra mérsékli a zenekar éves támogatását.

„Mi nehéz körülmények között is kiharcoltuk és kicsikartuk legalább a 60 milliós támogatást, ne haragudjanak azért ne csináljanak úgy mintha sértés lenen valakinek 60 millió forintot kapni a mai világban” – Tarlós István hisztériakeltésnek nevezte, hogy a karnagy koncerteket akar lemondani, miután a fesztiválzenekar több mint 1 milliárd forint támogatást kap évente az államtól, és nyeresége is több száz millió forintra rúg minden évben.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, hogy ezen a szép májusi délutánon, hogy a budapesti fesztiválzenekarral együtt érezve zenével együtt demonstráljunk” – rögtönzött koncerttel tiltakozott a pénzmegvonás ellen ma délután a budapesti Vörösmarty téren Fischer Iván és zenekara. A karnagy azt mondta: zenével és szeretettel szállnak szembe a gyűlölettel.

A 400 fős tömegben feltűnt többek között Farkasházy Tivadar humorista, Kuncze Gábor volt SZDSZ elnök.

Egy 2014-es közhasznúsági jelentés szerint a fesztiválzenekar nincs pénz szűkében. Milliárdos megtakarítással, továbbá 300 millió forintos éves nyereséggel rendelkeznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »