"A főváros joga megváltoztatni a parkolási rendeletet, és meg is fogja tenni"

Tarlós utasította a közterület-felügyelőket, hogy Budapesten a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják azokat az autósokat, akiknek azért nincs jegyük, mert éppen megvásárolják azt – írja a Magyar Nemzet.

A főváros joga megváltoztatni a parkolási rendeletet, és meg is fogja tenni – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI megkeresésére reagálva.

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy Tarlós István főpolgármester utasította a közterület-felügyelőket, hogy Budapesten a parkolójegyek utólagos bemutatásának megnyugtató rendezéséig ne bírságolják meg azokat az autósokat, akiknek azért nincs a szélvédőjük mögött jegy, mert éppen megvásárolják azt. A lapnak Tarlós István azt mondta: mindenképpen megnyugtató jogi megoldást szeretne.

Az MTI erre vonatkozó kérdésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága azt írta: "A főváros azért módosította a parkolási rendeletet, mert attól tartott, hogy a korlátlan utólagos bemutatással sokan visszaélnek. Tarlós István főpolgármester most úgy fogalmazott: mindenképpen megnyugtató jogi megoldást szeretne, a főváros joga megváltoztatni a parkolási rendeletet, és meg is fogja tenni".

Emlékeztettek arra, hogy Tarlós István a legutóbbi sajtótájékoztatóján azt közölte: a fővárosi parkolási rendelet módosítására – amely a parkolójegyek utólagos bemutatásának lehetőségét szünteti meg – a Kúria döntése miatt volt szükség. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a rosszhiszemű autósokkal szemben próbálnak valamilyen megoldást találni, és nem zárta ki, hogy a későbbiekben felülvizsgálhatják a szabályozást – tette hozzá a kommunikációs igazgatóság.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »