A fogaskerekű mihamarabbi újraindítását követeli Fürjes Balázs

A fogaskerekű mihamarabbi újraindítását követeli Fürjes Balázs

Az lenne a minimum, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek – írja Fürjes Balázs a közösségi oldalán. Jelenleg nem közlekednek a szerelvények, miközben a főváros azt állítja, hogy nem mondtak le róluk.

„Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!” – írja Fürjes Balázs a Facebookon.

A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról!” – olvasható a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének bejegyzésében.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk a fővárosi közgyűlés mai ülésén dönt a speciális budapesti vasútról. Az ügy előzménye, hogy november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva „téli szünetet” rendeltek el a „fogas” számára. A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. döntött.

A leállást korábban a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a fogas kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint

120 millió forintot spórolhat Budapest.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület viszont kitart amellett, hogy a Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt.

Az Index viszont arról írt, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyette azt mondta: sosem állt szándékukban a leállítása, és azt ígérte, hogy lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós forrás. Az viszont nem világos, hogy ezt kinél tennék.

Hírdetés

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »