„A flow legyen velünk…“

„A flow legyen velünk…“

A pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda ebben az évben aktualizációs képzését  „A kreatív gondolkodás fejlesztése az Igazgyöngyös modell alapján“ címmel szervezte meg. A képzést Tóth Erika tartotta, aki a tallósi alapiskolában tanít, a Nyitnikék fejlesztő program megálmodója és  NewEdu PT elnöke.

Április utolsó napján, szombat délelőtt újra összejött tanári csapat, hogy elmerüljenek a gyerekek kreativitásának fejlesztési lehetőségeiben a projektoktatás  módszerein keresztül.  A csapatban óvó nénik, nevelőnők, alsós és felsős tanárok dolgoztak együtt. A program  elsősorban a három fókuszú vizuális nevelés mindennapokba beépíthető alkalmazására összpontosított, mely során képbe került a flow áramlat első ciklusa is.

Hírdetés

Az iskolában nagyon fontosnak tartják, hogy pedagógusaink megismerkedjenek a reformpedagógia különböző módszereivel és alkalmazzák is őket a tanítói – nevelői munkájuk során, hiszen a frontális oktatástól való mindennemű elrugaszkodás, az élménypedagógia lehetőségei megkönnyítik a tananyag megértésének folyamatát.

„Hogy már második alkalommal, szombat délelőtt, saját szabadidőnkben találkoztunk, a bizonyítéka annak, hogy pedagógusaink nyitottak az innovációra és a változásra. Tele vannak ötletekkel, kíváncsisággal, lelkesedéssel. Ez a lelkesedés a képzés alatt is megmutatkozott, hiszen a feladatok megoldása alatt már ők maguk is vidáman elrugaszkodtak a megadott utasításoktól és továbbgondolták a lehetőségeket. Sziporkáztak a gondolatok, hogyan lehetne a tantárgyakat összekapcsolni a tanult módszerekkel megadott témákban például egy projekthét alkalmával, hiszen az oktatás legnagyobb kihívása, hogy a gyerekek képesek legyenek összekapcsolni tantárgyon belül is a tanultakat, hogy ezzel  a holisztikus gondolkodás felé irányítsuk őket és képesek legyenek ezt a tudást az életben alkalmazni.

A következő képzésre szeptemberben kerül majd sor és remélem, ugyanilyen népes számban jön össze a püspöki, tallósi és légi, új irányokat kereső tanárok apraja nagyja” – mondta Nagy Mónika, a pozsonypüspöki Alapiskola és Óvoda  iskolaigazgatója.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »