A flamand katolikus püspökök az azonos nemű párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot

A flamand katolikus püspökök az azonos nemű párok megáldását szolgáló liturgiára tettek javaslatot

Belgium flamand püspökei kedden javaslatot tettek közzé a homoszexuális párok megáldását lehetővé tevő liturgiára.

A belga püspöki konferencia honlapján közzétett dokumentumban az egyházi elöljárók olyan szertartást javasolnak, amely egy imát és egy áldást tartalmazna a stabil kapcsolatban élő azonos neműek számára. A konferencia hangsúlyozza, hogy a liturgia nem egyelő azzal, mint amit a katolikus egyház a házasság szentségének tart.

Hírdetés

A dokumentum szerint az egyház képviselői „lelkipásztori kötelességből közelebb kívánnak lenni a homoszexuális személyekhez”, és hangsúlyozzák, hogy az egyháznak befogadónak kell lennie, nem vethet ki magából senkit.

A honlap információi szerint a flamand katolikus egyház nemrégiben létrehozott egy kapcsolattartó pontot, amely lelkipásztori támogatást nyújt homoszexuális hívők számára.

A Vatikán teológiai kérdésekben illetékes Hittani Kongregációja 2021 márciusában kiadott állásfoglalásában nemet mondott a kapcsolatban élő azonos neműek esetleges megáldására. A dokumentumban leszögezték, hogy nem részesülhet áldásban olyan viszony vagy partneri kapcsolat – még akkor sem, ha stabil kapcsolatról van szó -, amely házasságon kívüli. Az állásfoglalás ugyanakkor felszólítja a keresztény közösséget a homoszexuálisok iránti tiszteletre és a hátrányos megkülönböztetés minden formájának elutasítására.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »