A Fitch Ratings is leminősítette a budapesti székhelyű orosz kémbankot

A Fitch Ratings is leminősítette a budapesti székhelyű orosz kémbankot

A leginkább csak orosz kémbanknak nevezett Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) minősítését vonta vissza a Fitch Ratings. A moszkvai központból Budapestre költözött NBB-t két hónapon belül, már másodjára minősítik vissza az érintett hitelminősítők.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a hitelminősítő jelezte, az Oroszország és Ukrajna közötti zajló háború miatt nem tudják elemezni az NBB tevékenységét.

Hírdetés

Az orosz kémbank besorolásról már márciusban is döntött a Fitch Ratings. Akkor „A” mínuszról, „BBB”-re minősítette vissza a Fitch a bank hosszú távú beruházási hiteleit negatív kilátással, míg a rövid távú eszközök minősítését pedig F1-ről F2-re. 

Szintén márciusban a Moody’s Investors Service nemzetközi hitelminősítő intézet döntött a visszminősítésről. A Moody’s az addigi „A3”-ról egyszerre négy fokozattal, befektetésre már nem ajánlott “Ba1”-re rontotta a bank besorolását, amit azonnal felülvizsgálat alá helyezett további rontás lehetőségével.

A NBB részvényesei Bulgária, Kuba, Csehország, Magyarország, Mongólia, Románia, Oroszország, Szlovákia és Vietnam, de az ukrajnai háború miatt Románia, Csehország, Bulgária és Szlovákia most jelezték, kilépnek a bankból.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »