A film forog tovább

Mint ahogy az várható volt, tegnapra az összes balliberált okostóni feljött a csatornából megszakérteni a tapolcai eredményt. Szebbnél szebb, jobbnál jobb vélemények születtek, azonban a sok közül volt egy, amelyik mindent vitt. TGM, azaz Tamás Gáspár Miklós a hvg.hu portálon kiáltotta világgá magvas gondolatait:
Már látszik, hogy a legtöbben megpróbálják majd banálisnak föltüntetni a magyarországi polgári demokrácia legújabb vereségét – s ki kárhoztatná ezért a közszereplőket, akik csak próbálják megőrizni a lelki egyensúlyukat…

A tények:
a két radikális jobboldali párt (Jobbik, Fidesz) együtt nagyjából 70 százaléknyi szavazatot kapott;az elmúlt hónapok szörnyű leleplezései után is kis híján nyert a kormánypárt jelöltje;a hírhedt „kétharmad” megvan: a kétféle radikális jobboldal együttesen alkotmányozó többséget alkot; (…)
s ami talán a legfontosabb, a Jobbik azt sugallja: a konzervatívok és a liberálisok egyetértése a szociális állam („a segély”) lebontásában az ő „igazságát” – a faji és osztályelnyomás nyílt igenlését – támasztja alá; a nemzeti konzervatív állam etnicista-rasszista, a nyomorgó underclasst kirekesztő, a marginálisokat üldöző, nőellenes és homofób politikáját eltűrő establishment ellenzéki és kormánypártjai árva szót se szólhatnak, vádjaik üresen konganak; az establishment pártjai – apró kivételekkel: PM, sokszor az LMP – a lényegi szociális kérdésekben, bár a Jobbik vetélytársai, nyilvánvalóan (Fidesz) vagy észrevétlenül (a többiek) messze jobbra csúsztak, ezért a Jobbik „normalizálása” nem pusztán – bár zömmel mégis – látszólagos.Mindevvel együtt: a Jobbik előretörése NEMZETI TRAGÉDIA. És persze nemzeti szégyen. Már Orbán Viktor diadalai is tragikusak voltak hazánk sorsára nézve. Szegény Magyarország egyre mélyebbre zuhan.
Hááát, nem is tudom…

Azért van abban valami finoman szólva is félelmetes, hogy TGM és persze a körülötte lévő hellerágnesek mennyire nem képesek érzékelni a mai magyar valóságot. Mintha nem is ebben az országban élnének. Bár persze az simán előfordulhat, hogy ezt a TGM-fajta sajátos értékrendet magukénak vallók, mindösszesen a budapesti nagykörútig látnak el, és azon kívül már nem nagyon tudják érzékelni a mindennapok világát.

Hírdetés

Minden addig demokratikus, amíg ők vannak hatalmon. Amikor pedig nem ez történik, akkor az nemzeti tragédia. Akkor mindenki náci, fasiszta, rasszista, akármiista. Ez megy huszonakárhány éve. Ebben merül ki az összes mondanivalójuk. És még mindig nem jöttek rá arra, hogy ez a fajta szöveg ma már a kutyát sem érdekli.

Pedig a tapolcai eredményben igazából nincs semmi csoda. A narancsosok a Lázár által meghonosított hányingerkeltő vezetési és retorikai stílussal, az értelmetlen netadós, boltzárvatartós típusú döntésekkel elriasztották a fideszhez lazábban kötődő szavazókat, a balliberáltak pedig úgy hiteltelenek, ahogy vannak. Mindeközben a Jobbik kezd profi párttá válni, minek következtében egyre többeknek jelent, jelenthet alternatívát egy-egy voksolás során.

Szóval nincs semmi varázslat, csak a film forog tovább. A változás mindösszesen annyi, hogy a következő filmkockákon az ilyen TGM-féléknek már nem jut többé szerep.


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »