A FIFA gratulál magának a meccsek 10 perces meghosszabbításához

A FIFA gratulál magának a meccsek 10 perces meghosszabbításához

Méréseik szerint nagyot nőtt a tényleges játékidő.

A kényszerszünetek kompenzálására bevezetett megnyújtott hosszabbításokkal, ráadásokkal átlagban 59 percre nőtt a tényleges játékidő a katari labdarúgó-világbajnokság eddig lejátszott mérkőzésein – jelentette be Pierluigi Collina, a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői testületének vezetője.

Kiemelte: a FIFA meglehetősen elégedett a változással, melynek következtében az eredetileg 90 perces találkozók több mint 100 percesre nyúlnak. A labda így 55-67 percig van aktívan játékban.

A legutóbbi,

Hírdetés

2018-as vb-n néhány meccsen mindössze 52 perc volt a tényleges játékidő,

amikor például hosszú ideig néztek vissza egy-egy vitatott esetet.

„Az emberek azért vannak itt, hogy meccseket nézzenek és szórakozzanak – mondta Collina. – Olyan ez, mint amikor elmész egy koncertre, boldog vagy, és kérsz ráadást az énekestől.”

A világbajnokság bíráskodására vonatkozó irányelv eleinte meglepetésként hatott az extra hosszú ráadások miatt, akadt olyan is, amikor tíz perc hosszabbítás zárta le a mérkőzést. Az Anglia-Irán 6-2-es összecsapás sérülések és a sok gólöröm miatt nem 90, hanem több mint 117 perces volt. A FIFA arra biztatta a játékvezetőket, hogy sérüléssel járó szabálytalanságok után legalább egy perccel, cserék miatt pedig játékmegszakításonként fél perccel növeljék az adott mérkőzés idejét, és vegyék figyelembe az elhúzódó gólünnepléseket is.

Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »