A Fideszt nem érdekli, hogy hamisította-e érettségijét Farkas Flórián

A Fideszt nem érdekli, hogy hamisította-e érettségijét Farkas Flórián

Orbán Viktor megbízottjával, Farkas Flóriánnal kapcsolatban meglehetősen sok botrányos ügy látott napvilágot az utóbbi hónapokban. A sorozatos szabálytalanságok miatt lemondásra kényszerült a papíron a romák munkaerő-piaci beilleszkedését elősegítő Híd a munka világába Foglalkoztatási Szövetkezetben, ráadásul a szervezetnek a hiányos elszámolások miatt mintegy 1,2 milliárd forintot kell majd visszafizetnie az államnak.

Farkas Flóriánnak ráadásul a diplomája és az állítólagos érettségije körül is egyre több a tisztázatlan kérdés. Évek óta nem lehet tudni ugyanis, hogy a miniszterelnök romaügyi megbízottja hol érettségizett. Az érintett erre még nem adott értékelhető választ, pedig alapvetően ezért nem egy bonyolult kérdés.

Pénteken Halász János, fideszes országgyűlési képviselőt kérdeztük sajtótájékoztatóján Farkas Flórián érettségijével kapcsolatban. Már csak ezért is kíváncsiak voltunk a válaszra, mert Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint: „Egy országgyűlési képviselő alap- és középfokú végzettségének ténye, helye és ideje közérdekből nyilvános adatnak minősül.”

Halász János az érettségivel kapcsolatos kérdésünkre így válaszolt: Ismerem Farkas Flóriánt, nagyon fontos tagja a frakciónknak, ezt többször el is mondtam már. A képviselőtársaimat nem szoktam kérdezgetni, hogy ki hol szerezett érettségit, diplomát, vagy esetleg hova járt óvodába. De, ha majd szóba kerül ez Flórival köztünk, akkor tudok erre választ adni.

A csütörtöki kormányinfón Lázár Jánost, az N1TV is megkérdezte az állítólagos érettségivel kapcsolatban, a válasz velős volt: Farkas Flóriánt nem az érettségi bizonyítványa miatt kértük meg tanácsadásra.

2:40-től hallható a kérdés és a válasz

Felmerül az közokirat-hamisítás gyanúja

A kérdést már csak ezért is érdemes lenne tisztázni, mert az egyetemi jelentkezés előfeltétele az érettségi bizonyítvány megszerzése, és ennek másolatát csatolni is kell a jelentkezési laphoz. Amennyiben Farkas Flóriánnak nincs érettségei, úgy csak egy hamisított érettségi bizonyítvány másolatát csatolhatta. Ez pedig kimerítené a közokirat-hamisítás bűncselekményt, amit három évig terjedő szabadságvesztéssel sújt a törvény. Ha más okból nem is, legalább emiatt érdemes lenne tisztázni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »