A Fidesznek vállalható lett volna Eörsi, Eörsinek nem vállalható a Fidesz

A Fidesznek vállalható lett volna Eörsi, Eörsinek nem vállalható a Fidesz

Eörsi Mátyás visszautasítja a kormány jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára – közölte a Demokratikus Koalíció.

A jelölés visszautasításának okai ugyanazok, amelyek miatt a DK országgyűlési képviselői bojkottálják az Országgyűlést és a parlamenten kívül, ingyen folytatják a képviselői munkát – írta az ellenzéki párt. A közlemény szerint Eörsi Mátyás, a DK országos tanácsának tagja levélben tájékoztatta Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy nem kíván élni a kormány jelölésével, mert “a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén nem állhat hitelesen olyan személy, akit egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormány jelöl”.

A Fidesz szerint ugyanakkor simán belefért volna, hogy “a demokrácia megerősödéséért küzdő globális nemzetközi szervezet élén” egy olyan személy álljon, aki egy, a demokratikus intézményrendszer lerontásában elhíresült kormányt támogató parlamenti képviselő volt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberben, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány támogatja Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es képviselő jelölését a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkári posztjára. Úgy fogalmazott, Eörsi Mátyás volt “a legkisebb rossz” a jelöltek közül.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »