A fideszes Rogán Antal szomszédja kampányol Budapestnek

A fideszes Rogán Antal szomszédja kampányol Budapestnek

http://mno.hu/

Most jó itt élni! címmel Budapest fideszes vezetésének 2010 óta végzett, illetve 2018 utánra ígért munkáját mutatja be az a kiadvány, amelyet a közeljövőben juttatnak el 800 ezer fővárosi postaládába – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester. Kiemelte: a Fővárosi Közgyűlés által korábban létrehozott Városarculati Nonprofit Kft. a 24 oldalas „olcsó papírra” nyomott füzet kiadója, ám a cég tavaly ősszel csatlakozott a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) rendszeréhez. – Ez arra volt jó, hogy gyors átfutással és költséghatékonyan 2017 végére el is készült ez a kiadvány: grafikával, tervezéssel, gyártással és tervezéssel együtt összesen 23 millió forintból. A tendert az úgynevezett Network 360 Reklámügynökség Kft. nyerte el – mutatta be Tarlós István azt a céget, amelynek tulajdonosa nem más, mint Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szomszédja a budai luxus lakónegyedben, a Pasa parkban. Csetényi Csaba cége korábban temérdek állami megbízást kapott, és úgy tűnik, hogy a közeljövőben sem marad efféle munka nélkül. A főpolgármester bejelentése, amely szerint az önkormányzat városarculati társasága immár az NKH rendszerének a része, azt jelenti, hogy a Rogán Antal felügyelte hivatal közvetlen irányítása alá kerülhetett a városháza immár kampányüzemmódra kapcsolt kommunikációja. 

Ugyanakkor Tarlós István szerint a mostani kiadványban „semmilyen pártpolitika nincsen, a Fidesz szó egyszer sem szerepel benne”. Valóban: a füzet Tarlós István 2 oldalas bevezetőjével kezdődik. A főpolgármester-helyettesek (Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Szeneczey Balázs, Bagdy Gábor) egy-egy oldalt kaptak. Ugyanakkor a füzet Kocsis Máté fővárosi tanácsnok, az Áder János köztársasági elnök által csütörtökön kiírt országgyűlési választáson induló fideszes ígéreteivel zárul. 

Arról, hogy a kormány mennyire veszi komolyan az önkormányzatiságot, a települések függetlenségét, jól jelzi a NKH-nak a hivatalos kormányzati portálon olvasható öndefiníciója: „A Nemzeti Kommunikációs Hivatal célja a kormányzati kommunikációs feladatok költséghatékony megvalósítása a 247/2014. (X.1.) Kormányrendelet előírásai alapján, amelynek érdekében a Hivatal a kormányzati kommunikációs beszerzéseket egy központi közbeszerzési rendszerben valósítja meg.”

http://mno.hu/

Hírdetés

Tarlós István egyébként első idei sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy létrehozott egy hajléktalanügyi munkacsoportot egy új, a budapesti aluljárókban tarthatatlan helyzetét rendező javaslatcsomag készítésével. Ennek a munkacsoportnak a főpolgármesteren kívül tagja a budapesti rendőr-főkapitány és helyettese, a fővárosi rendészet vezetője, a Máltai Szeretetszolgálat budapesti elnöke. Bíznak abban, hogy sikerül jó javaslatot kidolgozniuk. 

http://mno.hu/

A római-parti mobil gát ügyében is megkezdte működését az a tudós társaság, amely februárra szintén leteheti az asztalra a javaslatát. A főpolgármester megjegyezte: az Aranyhegyi-pataknál és a pünkösdfürdői védműnél megkezdődnek a munkálatok, amelyet nem érint az a 2,5 milliós közbeszerzési bírság, amelyet szabálytalanságok miatt az árvízi védekezésért felelős Fővárosi Csatornázási Művek kapott nemrég. 

http://mno.hu/

http://mno.hu/

A főpolgármester a 3-as metró felújításának legfrissebb fejleményeivel kapcsolatban elmondta: most azt vizsgálják, lehet-e liftet építeni a Kálvin téren. – Minden érintettel tárgyalunk: a mozgáskorlátozottak képviseletével és az Egyenlő Bánásmód Hatósággal is, ugyanakkor csak olyan lépéseket tehetünk, amelyeket szűkös forrásaink lehetővé tesznek. Az északi szakaszon és az alagútban zavartalanul haladnak a munkák, a középső és a déli szakasz állomásaira hamarosan tárgyalásos közbeszerzésin eljárást írnak ki, jó esetben idén nyári szerződéskötéssel – mondta Tarlós István.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »