A fideszes kormánybiztos offshore paradicsomba kitalicskázott milliárdjai is az egészségügyből hiányoznak

Hiába fényezi magát a kormány és a Fidesz, bejelentett béremelésük megkésett, kevés, és a dolgozók között további bérfeszültséget generál. Az egészségügyi bérrendezésben ugyanis jóval kevesebb jut a legnagyobb terhelésnek kitett szakdolgozóknak, vagyis a bérek között eddig is meglévő óriási szakadék még tovább bővül.

Magyar Menedék - Badiny

Az is látható, hogy a Fidesz az egészségügyben dolgozók százezreire is csak pénzért megvásárolható szavazókként tekint, de az ő munkakörülményeik javítására ugyanúgy szükség lenne. Az egészségügyi intézményekben tapasztalható eszközhiány ugyanis hatalmas méreteket öltött. Nem városi legenda, hogy havi szinten jut 260 ezer forint egy kórház eszközbeszerzésére. Ezt a pénzt Andy Vajna kormánybiztos alig egy fél óra alatt keresi meg.

A Jobbik úgy véli, a jelenleginél jelentősebb összeg állna rendelkezésre az egészségügy rendbetételére, ha azt „a Viktor engedné”. Orbán Viktor azonban inkább azt engedi, hogy kormánybiztosa három év alatt 11 milliárd forintot talicskázzon ki az országból luxemburgi offshore cégébe, mely így nem a magyar egészségügy, hanem egy adóparadicsom gazdaságát segíti.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »