A Fidesz szerint Soros beavatkozna a választásba, Orbánt a nemzetbiztonsági bizottságba hívják

A Fidesz készen áll az április 8-ára kitűzött országgyűlési választásra, amelybe azonban Soros György be akar avatkozni – mondta az MTI tudósítása szerint Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten arra reagálva, hogy az államfő ma április 8-ára írta ki a 2018-as parlamenti választást.

Gulyás arról beszélt, hogy Soros György nem demokrata, nem tiszteli az államok önállóságát, a bevándorlás támogatásával pedig elvitatja azt a jogot, hogy a magyar határozzák meg, kikkel akarnak együtt élni.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a szabad választás lebonyolításához szerintük minden feltétel adott. A 106 egyéni képviselőjelöltjük is készen áll, az ő személyükről a formális döntést a Fidesz országos választmányának jövő keddi ülésén hozzák meg.

Eközben Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága szocialista elnöke közölte, a testület elé várja Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök bemutassa a “Soros-terv” létezését alátámasztó bizonyítékokat. Molnár Zsolt csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, ha a kormányfő ezt nem tudja bizonyítani, az lenne a helyes, hogyha a miniszterelnök és a Fidesz-KDNP sem indulna a 2018-as országgyűlési választáson, mivel nyilvánvaló hazugsággal traktálták a magyar közéletet.

Hírdetés

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, egy nem létező tervről van szó. Azt a Fidesz kommunikációs gépezete találta ki, hogy becsapja az embereket, a célja pedig, hogy eltereljék a figyelmet az ország valós állapotáról – értékelt. Az elnök szerint a bizottság ülésén miniszterek, a nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői sem tudták alátámasztani a terv létezését. Felszólította a kormánypárti politikusokat, ne használják az ország nemzetbiztonságát pártpolitikai célokra.

Molnár Zsolt emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök a “Soros-terv” nemzetbiztonsági vonatkozásairól is beszélt már, “le akarja hívni a nemzetbiztonsági kártyát”.  Az ultiból vett hasonlattal élve és magyarkártya-lapokat felmutatva az ellenzéki politikus azt mondta, a miniszterelnök kezében terített betli lehet, amivel egyetlen ütése sem lehet Orbán Viktornak és a Fidesznek.

Megjegyezte: a demokratikus ellenzék kezében – Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje vezetésével – piros durchmars (a bemondó mindent üt) van. 

Molnár Zsolt közölte, a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai, Szél Bernadett (LMP) és Mirkóczki Ádám (Jobbik) is egyetértenek azzal, hogy hallgassák meg a kormányfőt.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »