A Fidesz szerint még így is túlsúlyban vannak az ellenzéki lapok

A Fidesz szerint Magyarországon Nyugat-Európa számtalan országánál sokkal inkább érvényesül a tömegtájékoztatás, a sajtó sokszínűsége.

Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke, frakcióvezető-helyettese vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, nem látják, ki ellen irányul az a közös tüntetés, amelyet ellenzéki pártok és civil szervezetek tartanak vasárnap délután a magyar sajtószabadságért.

A demonstráció szervezői szerint a Népszabadság bezárása mögött egyértelműen a kormányzat keze áll, a lapot kiadó cég osztrák tulajdonosa saját bevallása szerint is tiszteli Orbán Viktort.

Gulyás ellenben arról beszélt, az írott lapok piacán a “Népszabadság megszűnését követően” is két ellenzékinek tekinthető és két kormánypárti kiadvány szerepel, és “jó okkal feltételezhető”, hogy előbbiek, tehát a baloldaliak magasabb példányszámban jelennek meg.

Egyértelmű az is, hogy az egyik kereskedelmi televízió “erősen kormánykritikus véleményeket” jelenít meg, “ellenzékinek tekinthető híradót gyárt”, emellett a kisebb kereskedelmi csatornákon is a valószínűleg a kormánnyal kritikus ellenzéki televízióknak van nagyobb nézettsége – fejtette ki Gulyás Gergely.

Hangsúlyozta azt is, hogy a politikailag a kormánnyal szimpatizáló médiumok az interneten jelentős kisebbségben vannak olvasottsági szempontból és számszerűen is – pedig a Fidesz a Habony-művek ismert lapjain túl még olyan nagy nevekre is rátette a kezét az elmúlt években, mint például az Origo, vagy tévék esetében a TV2.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »