A Fidesz szerint már 2,2 millióan konzultáltak velük

Már több mint 2,2 millióan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet – mondta Tuzson Bence szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A pontos szám 2 238 925, ebből postán 2 072 981 érkezett, interneten pedig 165 944-en töltötték ki – állította az MTI tudósítása szerint a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

A „Soros-tervről” péntekig lehet véleményt nyilvánítani. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ugyanezen a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a nemzeti konzultáció azért is aktuális, mert az uniós intézmények elkezdték a tervek végrehajtását: az Európai Parlament (EP) november közepén arról döntött, hogy létre kell hozni egy kötelező, állandó, létszámkorlát nélküli bevándorlószétosztási eljárást. Az Európai Bizottság is ezt a megoldást támogatja – jegyezte meg.

Hozzátette: az EP-döntés alapján csökkentenék azoknak a tagállamoknak az uniós forrásait, amelyek nem akarnak részt venni a betelepítési programban, ami különösen az ellenálló visegrádi országokat érintené hátrányosan.

Hírdetés

Dömötör Csaba bejelentette azt is: a kormány a napokban feljelentést tesz az LMP-s Hadházy Ákos ellen, mert szerintük hazugságokat állított a konzultációról, s bocsánatkérésre szólította fel.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az LMP társelnöke – miután betekinthetett a feldolgozásba – arra jutott, nincs nyilvántartás a beérkező nemzeti konzultációs ívekről. Ez pedig azt jelenti, hogy semmi nem bizonyítja azt a kormánypárti állítást, amely szerint már több mint 1,7 millióan mondtak véleményt az úgynevezett Soros-tervről.

http://mno.hu/

Sőt, a Hír TV Célpont című műsorában bemutatott hangfelvételen egy ügyintéző arról beszélt, talán a fele lehet meg a fideszesek által akkor hangoztatott 1,7 millió válaszlevélnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »