A Fidesz-MSZP Quaestor-koalíciónak nem kell az elszámoltatás

Jól látható, hogy a Fidesz nem akar elszámoltatást a Quaestor-ügyben – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

Volner János szerint a Fidesz mind az ügyészség, mind a bíróság élére saját érdekkörébe tartozó embereket ültetett, most pedig ezek a szervek egymásra mutogatnak az elszámoltatási folyamat hiánya miatt. A jobbikos politikus úgy vélte, a rendszerváltás óta megszokott, hogy az összes bank- illetve brókerbotrány feltáratlan marad.

Mint mondta, ezeknek mindig az lett a közös végeredménye, hogy a pénzek eltűntek, ellenben a “nagyhalak” megúszták a felelősségre vonást, s eközben mind a Fidesz, mint a baloldali képviselők nyakig benne voltak az ügyekben.

Volner János felvázolta, hogy az érdemi felelősségre vonást és elszámoltatást csak egy 2018-as jobbikos kormányváltás hozhatja meg, csak ekkor derülhet ki az is, hogy kik voltak azok a fideszes politikusok, akik érintettek voltak a Quaestor-botrányban.

A képviselő emlékeztetett, hogy azt a nyilatkozatot, melyben minden parlamenti képviselő büntetőjogi felelősségének tudatában kijelenthette, hogy a pénzintézet csődje előtt nem voltak birtokában vagyonkimentésre alkalmas bennfentes információk, minden ellenzéki képviselő aláírta, kivéve a kormánypártiakat.

Az alelnök azt mondta, emiatt nyilvánvaló az, hogy valami takargatni valójuk van a kormánypárti politikusoknak, ahogyan ez a kockázat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőinél is fennáll, hiszen a dokumentumot ők sem írták alá. A Jobbik politikusa szerint erre csak az lehet az okuk, hogy ezzel is el akarják kerülni a felelősségre vonást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »