A Fidesz másik Latorcaija is rájött egy nagy igazságra: megkezdődött Európa iszlamizációja – persze elsősorban a liberális demokrácia miatt aggódik

A minap Latorcai Csaba társadalmi ügyekért felelős társadalmi államtitkár "fasizĂĄlĂłdott" azzal, hogy túlzónak találta Petrás Mária zsidó hazugságok alapján való meghurcolását, ma a parlament alelnöke fogalmazott meg vészterhes megjegyzést. Latorcai János szerint keresztény értékek nélkül nincs demokrácia. Ezért az országgyűlés alelnöke inkább a magyar családok gyerekvállalását segítené, nem a bevándorlást.

Latorcai János, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a jelenlegi migrációs folyamattal megkezdődött Európa iszlamizációja. A kormánypárti politikus erről szombaton, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége X. országos kongresszusán beszélt az Országgyűlés épületében.

A kormánypárti politikus az Igazság, igazságosság, szabadság címmel megrendezett eseményen úgy fogalmazott, keresztény értékek nélkül, vagyis a "személyiség mélységes tisztelete, a felebaráti szeretet, az igazságosság, a közjó iránti áldozatkészség, a szabadság és az egyenlőség szeretete, művelése nélkül senki sem lehet jó demokrata".

Latorcai János emellett azt is hangsúlyozta, hogy jólét csak akkor élvezhető, ha szabadsággal párosul, amely ugyanakkor nem jelenti a "bármit mondás és a bármit tevés jogát, mert szabadságjogaink gyakorlása során mindig tekintettel kell lennünk másokra és a közösség egészére".

Szerinte erre a függetlenségre épül Magyarország nemzeti függetlenségének alapgondolata is. "Függetlenség, amely nem sért senkit, de elvárjuk, hogy minket se sértsenek meg" – mondta.

Latorcai János szólt arról is, hogy a bevándorlás gondja mellett látni kell a magyarországi népességcsökkenés problémáját is. Ennek egyik ellenszerét a család és a házasság intézmény védelmében látja a kormány, amely éppen ezért számtalan családalapítást segítő jogszabályt készített 2010 óta – fejtette ki, majd példaként említette a családi adózás bevezetését és a közelmúltban újraindított otthonteremtési támogatást.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »