A Fidesz készül az Orbán-Vona egyeztetésre

Az alaptörvény-módosításról szóló tárgyalások két szinten fognak zajlani, egyrészt a frakciók között, másrészt pártelnöki szinten. Ugyanakkor a Fidesz szerint a szocialistákra nem lehet számítani az ország védelmében.

Selmeczi Gabriella kérdésünkre szerdai sajtótájékoztatóján az első ötpárti hárompárti egyeztetés kapcsán elmondta, a Fidesz-frakció számára nem volt meglepetés, hogy az MSZP nem képviseltette magát a kötelező betelepítési kvóta elleni védelemről szóló első tárgyaláson.

„A szocialistákra nem lehet számítani az ország védelmében”

– fogalmazott.

Mint ismert, a Jobbik volt az egyedüli ellenzéki párt, amely részt vett azon az egyeztetésen, melynek célja, hogy hazánk alaptörvényi szinten is védve legyen a brüsszeli kötelező betelepítési kvótákkal szemben.

A jobboldali ellenzéki párt ígéretéhez híven konkrét javaslatokat tett le a tárgyalóasztalra. Ezzel kapcsolatban Selmeczi Gabriella elmondta, a részletekről Kósa Lajos a következő ülésen fogja tájékoztatni a frakciót.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kormánypárt nemcsak frakció szinten egyeztet, mint mondta, az alaptörvény-módosítás „egy kétszintű folyamat”: Orbán Viktor pártelnöki szinten is tárgyalni fog, aminek eredményéről szintúgy tájékoztatni fogják a Fidesz-frakciót.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »