A Fidesz győzött Dunaújvárosban

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a dunaújvárosi időközi önkormányzati választást. A második helyen a Demokratikus Koalíció végzett, míg az MSZP-t a Jobbik is megelőzte.

A Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyerte a dunaújvárosi időközi választást –értesült a nol.hu és az Index.

Lassingleitner Fruzsina (Fidesz-KDNP) 405 szavazatot szerzett. Huszti Zsolt, a DK jelöltje 241 szavazatot kapott. Barta Endre (Jobbik) 199 szavazatot kapott, míg Selyem József (MSZP) 97 szavazatot. Pappné Grabant Ilona (PM) 84 szavazatot.

– Nagyon örülök az eredménynek. Végig éreztem, hogy reális esélyem van a győzelemre, de azt különösen nagy tettnek tartom, hogy minden szavazókörben nyertem. Ez a siker a Fideszé is – nyilatkozta a Magyar Időknek Lassing­leit­ner Fruzsina. A frissen megválasztott önkormányzati képviselő hozzátette ma ünnepel és pihen, de holnap már munkához lát.

A dunaújvárosi időközi önkormányzati választás eredményeiből kiderült, hogy a demokratikus ellenzék megverte volna a Fideszt, ha az MSZP nem rúgja fel a választási megállapodást – vélekedett Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán. A DK elnöke szerint korábban még soha nem volt példa arra, hogy az MSZP demokratikus ellenzéki párt létére megvédje a Fideszt egy időközi önkormányzati választáson.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »