A Fidesz gyorsan kifarolt az offshore lovag mögül

A vs.hu cikke szerint a Fidesznek jó ideje nincs kapcsolata Horváth Zsolttal, a kormányban nincs helyük offshore lovagoknak. Ezt közölte a kormánypárt arra reagálva, hogy egyik politikusáról kiderült, eltitkolt offshore cégei vannak, amelyet a vagyonnyilatkozatában sem tüntetett fel.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Elhatárolódott a Fidesz Horváth Zsolttól, miután a kormánypárti politikusról kiderült, hogy offshore cégei vannak. Ez a kormánypárt sajtóosztályának pár soros válaszából derült ki, amelyet az internetes portál kérdésére írtak.

“A baloldal kormányzásával ellentétben ma sem a kormányban, sem a kormánypárti frakcióban nincs helye offshore lovagoknak” – írták. Hozzátették: “Horváth Zsolt ugyan tagja maradt a pártnak, de a Fidesz már jó ideje nem áll vele kapcsolatban. Semmilyen tisztséget és szerepet nem tölt be a pártban, nem képviselő, nem kormánytag”. “Így mint minden más állampolgár, egyedül ő maga felel tetteiért, a Fidesznek semmi köze magánügyeihez” – fogalmaztak.

A Fidesz szerint a kormánypártnak nem volt és most sincs tudomása olyan offshore cégről, ami Horváth Zsolthoz kötődne.

A téma szóba került az Országgyűlés hétfői ülésén is, egy jobbikos politikus kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt válaszolta: az MSZP kormányzása idején mindennapos gyakorlat volt, hogy közpénzeket vittek ki offshore cégeken keresztül az országból. Dömötör példaként az MSZP egykori elnökhelyettesének, Simon Gábornak az ügyét említette. Ez a helyzet szerinte a Fidesz 2010-es választási győzelmével változott.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »