A Fidesz EP csoport: Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást Szlovéniában sem

A Fidesz EP csoport: Brüsszel nem tűri a jobboldali kormányzást Szlovéniában sem

Az Európai Parlament szerda este a jogállamiság szlovéniai helyzetéről vitázott. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta, hogy az aggodalom a jogállamiságért csak egy álca. Egyszerűen arról van szó, hogy az Európai Parlament baloldali többsége az Európai Bizottság asszisztálása mellett minden jobboldali kormányt megtámad.

Az Európai Parlamentben szerda este a szlovén jogállamiság, ill. az Európai Ügyészség szlovén tagjainak kinevezése volt napirenden. Hidvéghi Balázs felszólalásában elmondta, hogy a baloldal már jó ideje ugyanabból a receptből főz:

Vegyünk egy sikeres jobboldali kormányt, találjunk ki teljesen alaptalan vádakat, öltöztessük ezt jogi köntösbe, aztán vegyük napirendre, mint jogállamisági problémát.

Kiemelte:

a baloldal igazi baja Magyarországgal, Lengyelországgal, vagy most éppen Szlovéniával, hogy ellentétben Nyugat-Európával, ezeken a helyeken nincs teljes balliberális túlsúly a közbeszédben.

Hírdetés

Ezekben az országokban az emberek valódi vitákat folytathatnak, anélkül, hogy a túltolt politikai korrektség tabui korlátoznák őket

– tette hozzá a képviselő.

A Fidesz politikusa elmondta, teljesen lényegtelen, hány úgynevezett „tényfeltáró” bizottság érkezik ezekbe az országokba.

Szerencsére a kormányokról maguk az emberek dönthetnek, méghozzá teljesen szabadon, nem pedig Önök

– zárta beszédét az Európai Parlamentnek címezve Hidvéghi Balázs.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »