A Fidesz az elmúlt egy év sikereire hívja fel a figyelmet

A Fidesz az elmúlt egy év időközi önkormányzati választásain elért kormánypárti sikerekre hívta fel a figyelmet a vasárnapi voksolásokat értékelve.

Az Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kiírt hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást az ellenzéki pártok által támogatott Márki-Zay Péter (független) nyerte. A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason Juhász György, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint kétszeres szavazatkülönbséggel győzött a településen tartott időközi önkormányzati képviselői-választáson.

A Fidesz vasárnap esti közleményében gratulált a vasárnapi időközi választások győzteseinek. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson több mint kétharmados, 68 százalékos támogatással győzött jelöltjük, Juhász György.

A hódmezővásárhelyi polgármester-választást értékelve úgy fogalmaztak, „férfias küzdelemben” alulmaradt jelöltjük egy független jelölttel szemben. Megjegyezték továbbá, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben 17 időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat veszített el, 14-et „nagy fölénnyel megnyert”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »