A Fidesz az egészségügyet is kancelláriarendszerrel akarja hazavágni

A sajtóban megjelent hírek alapján teljesen világos, hogy a kancelláriarendszernek az egészségügybe bevezetésével az Egészségügyért Felelős Államtitkárság osztály- és kórházbezárásra készül. A kiszivárgott előterjesztés szerint ugyanis a kancellárok akár egy tucat kórház vonatkozásában egy-másfél millió ember ellátását érintően fogják a munkáltatói és pénzügyi jogokat egyszerre gyakorolni.

Magyar Menedék - Sitchin

Így világos, hogy a kancellár, ha éppen úgy tartja kedve, akkor egyes osztályokat vagy komplett kórházakat is bezárhat, átszervezhet, valamint az ott dolgozókat is átirányíthatja vagy végső esetben utcára is teheti őket.

Nem csoda egyébként, hogy ilyen ötletek pattannak ki Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár fejéből, aki kórházvezetői munkája során Magyarország eddigi legnagyobb csoportos egészségügyi létszámleépítését hajtotta végre azzal, hogy két kisvárosi kórházra elegendő orvost és ápolót tett utcára Debrecenben pár hónap leforgása alatt. Az általa két tollvonással szélnek eresztett 600 orvos és ápoló szomorú debreceni esete mutatja, hogy most éppen a betegek és a lakosság lesz a Fidesz kancelláriamániájának új áldozata. A különbség annyi, hogy most a leépítéseket és megszorításokat az egészségügyben nem személyesen Ónodi-Szűcs Zoltán, hanem kancellár strómanjai útján fogja végrehajtani.

Kínos, hogy 6 év kormányzás után sincs semmilyen épkézláb ötlete a kormánynak az egészségügy kihúzására a gödör aljáról, sőt újabb kórházbezárásra készül. A Fidesz–KDNP egészségpolitikája már évekkel ezelőtt megbukott, most pedig az évről évre erőltetetten előrángatott új ötleteikkel tovább rombolják azt, ami még éppen működik.

A Jobbik felhívja a kormány figyelmét, hogy ne hallgasson a csoportos egészségügyi létszámleépítés magyarországi rekorderének szirénhangjára, álljon el a betegekre és dolgozókra is veszélyes, valamint a kórházigazgatók önállóságát felszámoló kancelláriarendszer bevezetésétől.

Lukács László György frakcióvezető-helyettes


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »